Sosyal Medya

Dünya

Camilere saldırı artıyor

Almanya'da camilere yönelik saldırılar geçtiğimiz yıllarda büyük oranda arttı.



Neue Osnabrücker Zeitung gazetesinde yayımlanan bir habere göre, 2001 ile 2011 yılları arasında yılda ortalama 22 saldırı kayıtlara geçti. Bu rakam 2012 senesinde 35'e, 2013'de ise 36'ya yükseldi.

Federal Hükümetin, Sol Parti Grubu'nun konu ile ilgili soru önergesine verdiÄŸi cevaba dayandırılan habere göre 2012 yılının başından 2014'un Mart ayına kadar Almanya'da camilere yönelik gerçekleÅŸen saldırı sayısı 78. Bunlardan 13'ü AÅŸağı Saksonya Eyaleti'nde meydana geldi.

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi BaÅŸkanı Ayman Mazyek'e göre bu sayılar, Almanya'da Ä°slam karşıtlığının arttığını gösteriyor. Neue Osnabrücker Zeitung'a konuÅŸan Mazyek, eyalet yönetimlerinin idare sisteminde, Müslümanlara karşı yapılan ırkçı saldırıları kayıt altına alacak ve takip edecek uzmanlaÅŸmış, özerk birimler oluÅŸturulması gerektiÄŸini belirtti. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'ni bu konuda örnek gösteren Mazyek, burada alınan bir eyalet meclisi kararı gereÄŸi, Müslüman karşıtı saldırıların ayrı bir baÅŸlık altında deÄŸerlendirileceÄŸini ve Eyalet Ä°çiÅŸleri Bakanları Konferansı'nın bu uygulamayı tüm eyaletlerde zorunlu kılması gerektiÄŸini, “Biz bu uygulamayı yıllardır talep ediyoruz” sözleri ile dile getirdi.

‘Müslümanlar günah keçisi'

Sol Parti'nin Ä°ç Politika Sözcüsü Ulla Jelpke de Ä°slam karşıtı suçların aynı Naziler tarafından gerçekleÅŸtirilen suçlar gibi kendine ait bir istatistiki baÅŸlık altında toplanmasından yana görüÅŸ bildirdi.

Camilere yönelik saldırılardaki artışın kaygı verici olduÄŸunu ifade eden Jelpke, “Burada giderek artan oranda Müslümanları hedef alan tehlikeli bir ırkçılık ve sosyal Darvinizm karışımının mayalandığını görüyoruz”, dedi. Ulla Jelpke'ye göre siyasi ve sosyal yanlışların günah keçisi olarak Müslümanları görme hastalığı toplumun geniÅŸ kesimlerine sirayet etmiÅŸ durumda.

Leipzig Üniversitesi'nin güncel bir araÅŸtırması da Almanya'da Ä°slam düÅŸmanlığının yükseliÅŸte olduÄŸunu ortaya koyuyor. Söz konusu araÅŸtırmanın raporunda, “Her üç Almandan biri, Müslümanların Almanya'ya göç etmesinin yasaklanmasını talep ediyor” ifadesi kullanılmış. Rapordaki bir baÅŸka ifade ise ÅŸöyle: “Irkçılık, Ä°slam düÅŸmanlığı ile yeni bir kılığa bürünmüÅŸ durumda”.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.