Suriye Devlet Başkanı Esed yönetimine bağlı ordu birliklerinin yönetim karşıtlarına yönelik kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda 72 kişi yaşamını yitirdi.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısır'da yaşan olaylarla ilgili "Müslüman Kardeşler Mısır'da devrimi çaldı" sözleri ile çirkin bir suçlamada bulundu.
BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun, Bosna Hersek'in Priyedor kenti yakınlarında iki ay önce bulunan ve bugüne kadar tespit edilen en büyük toplu mezar olan Tomaşitsa ile ilgili bilgilendirildi.
İran'la müzakereler ve Filistin'le yürütülen barış sürecinde Amerika ile ters düşen İsrail yeni müttefik arayışlarına giriyor. İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman yaptığı açıkla
Mısır'ın Giza kentinde, hemzemin geçitte trenin 3 araca çarpması sonucu meydana gelen kazada 24 kişi öldü, 28 kişi yaralandı.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Ortadoğu'daki bütün etnik unsurlar Irak'ta var. Eğer orada barış olursa, Ortadoğu'da da barış olur dedi.
Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, madalya töreninde Rabia işareti yapan Mısırlı milli sporcu Muhammed Yusuf hakkında soruşturma açılmasını kınadı.
Rusya'daki Dünya Savaş Sanatları Oyunları'nda Kung-fu dalında altın madalya kazanan Mısırlı sporcu Yusuf, madalya töreninde yaptığı "Rabia" işareti için pişman olmadığını belirtti.
IKBY Başkanlığı'nca yapılan açıklamada, " Kürdistan halkı, PYD'nin yürüttüğü savaşın, Suriye rejimi destekli olduğunu çok iyi biliyor" denildi.
New York'ta yaşayan Müslümanlara yönelik polis fişlemeleri haberleriyle 2012 yılında Pulitzer ödülü kazanan gazeteciler Matt Apuzzo ile Adam Goldman, polisin camileri terör merkezleri olara
ABD'nin Connecticut eyaletinde bulunan Sandy Hook İlkokuluna Adam Lanza tarafından düzenlenen silahlı saldırıdan bugüne ülke genelinde yaklaşık 9 bin 900 insanın ateşli silahlar sebebiyle
Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi'nin yargılanacağı davada, hukuk ekibinin Mursi'yi savunmayacağı, duruşmaya "gözlemci" olarak katılacağı bildirildi.
Pakistan-İran sınırının İran tarafında çıkan çatışmada 14 İran askerinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, 'İslam ümmetini, üçüncü Aksa intifadasına hazır olmaya çağırıyoruz' dedi.
Mısır'da askeri darbenin sonlandırılması ve darbe yönetiminde alınan kararların iptal edilmesi talebiyle başlatılan kampanyada, 2 milyondan fazla imza toplandığı bildirildi.