Sosyal Medya

YaÅŸam

İHH'dan açıklama

İHH'dan yapılan açıklamada, "Karalama kampanyası başarısız oldu. Karalamalar karşısında gerekli hukuki girişimlerde bulunulmuş ve bulunulmaya devam edecektir" denildi.



Ä°nsan Hak ve Hürriyetleri (Ä°HH) Ä°nsani Yardım Vakfı'ndan yapılan açıklamada, vakıf hakkında yapılan ve baÅŸarısız olan "karalama kampanyaları"na iliÅŸkin gerekli hukuki giriÅŸimlerde bulunulduÄŸu belirtildi. 

Açıklamada, önceki günlerde bazı gazete, televizyon kanalları ve internet sitelerinde Ä°HH hakkında hiçbir somut bilgi ve belgeye dayandırılmayan yayınlarla vakfa yönelik karalama kampanyası yapıldığı, bu süreçte hedefin vakfı karalamak olduÄŸunun 1 Ocak akÅŸamı yaÅŸanan tır hadisesiyle anlaşıldığı kaydedildi.

"Bir gazetenin internet sitesinde yayınlanan haberde, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde içerisinde silah ve mühimmat bulunduÄŸu iddiasıyla Ä°HH'ya ait bir tırın durdurulduÄŸu, tırda MÄ°T mensubu bir kiÅŸinin de olduÄŸunun iddia edildiÄŸi ancak bunun böyle olmadığının çok kısa bir süre sonra mülki amirlerin ve bölge milletvekillerinin açıklamalarıyla ortaya çıktığı" kaydedilen açıklamada, bu süreçte Adana Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının talimatıyla durdurulan tırın Ä°HH'ya ait olmadığının ilerleyen günlerde Ä°çiÅŸleri Bakanı Efkan Ala tarafından da kamuoyuna açıklandığı aktarıldı.

Bu açıklamalara raÄŸmen bazı çevrelerin iftiralarına devam ettiÄŸi bilgisine yer verilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi: 

"Ä°HH'yı karalamayı aklına koymuÅŸ aynı odaklar daha sonra Van merkezli yürütülen baÅŸka bir adli operasyon sonrasında vakfımızı hedef almışlardır. EÅŸ zamanlı 6 ilde düzenlenen operasyonda Ä°HH'nın Kilis bürosunda çalışan bir kiÅŸi de gözaltına alınmış, Ä°HH'nın Kilis bürosunda hukuksuzca arama yapılmış, bunu fırsat bilen bir kısım medya organları da operasyonu 'Ä°HH'ya El Kaide operasyonu' ÅŸeklinde duyurmuÅŸtur. Böylece içeride Ä°HH'ya karşı bir algı oluÅŸturulmakla kalınmamış dışarıda da çeÅŸitli basın yayın organları aracılığıyla Ä°HH terörle iliÅŸkilendirilmeye çalışılmıştır. Ancak geçtiÄŸimiz günlerde Van Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı yaptığı yazılı bir açıklamayla operasyonun hiçbir sivil toplum örgütüne yönelik olmadığını, Ä°HH'nın Kilis bürosunda yapılan aramada el koyulan bilgisayarların incelenmeden tekrar iade edildiÄŸini bildirerek tartışmalara son noktayı koymuÅŸtur. Kilis'te gözaltına alınan Ä°HH personeli de savcılıkta verdiÄŸi ifadenin ardından serbest bırakılmıştır. Buradan da anlaşılmaktadır ki uzun süredir Ä°HH'yı suç örgütleriyle irtibatlandırma çabası yine hedefine ulaÅŸamamış ve kirli oyun bozulmuÅŸtur. Ä°HH hakkında yanlış algı oluÅŸturarak insani yardım çalışmalarını sekteye uÄŸratmaya çalışan odakların ve onların iÅŸbirlikçilerinin bu hedef doÄŸrultusunda bugüne kadar yaptıkları karalamalar karşısında gerekli hukuki giriÅŸimlerde bulunulmuÅŸ ve bulunulmaya devam edecektir."

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.