Sosyal Medya

YaÅŸam

Sarraf'ın mal varlığına tedbir kaldırıldı

İstanbul merkezli operasyon kapsamında tutuklanan iş adamı Rıza Sarraf'ın mal varlığına uygulanan tedbir kararı kaldırıldı.



Ä°stanbul merkezli operasyon kapsamında tutuklanan iÅŸ adamı Rıza Sarraf'ın mal varlığına uygulanan tedbir kararı kaldırıldı. 

Sarraf'ın avukatı Åžeyda Yıldırım, Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca yürütülen soruÅŸturma kapsamında müvekkilinin 21 Aralık'ta tutuklanmadan önce mal varlığına Ä°stanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tedbir konulması kararına itiraz etti. 

Ä°tirazı deÄŸerlendiren nöbetçi Ä°stanbul 29. Sulh Ceza Mahkemesi, "hukuksuz" olduÄŸu gerekçesiyle mal varlığına tedbir kararının kaldırılmasına hükmetti.

Mahkemenin bu kararını, soruÅŸturma dosyasında yer alan delillerle tedbir kararının uygulanamayacağı ve Mali Suçları AraÅŸtırma Kurulu'ndan (MASAK) araÅŸtırma raporu alınmadığı gerekçesiyle verdiÄŸi kaydedildi. 

- Soruşturma savcısı Kara itiraz etti

Bu arada, mahkemenin bu kararına, soruÅŸturmayı yürüten Ä°stanbul Cumhuriyet Savcısı Celal Kara'nın itiraz ettiÄŸi öÄŸrenildi.

SoruÅŸturmayı yürüten diÄŸer savcılar Ekrem Aydıner ve Mustafa Erol'un da mahkemenin mal varlığına tedbir konulmasının kaldırılması kararını inceledikleri ve karara iliÅŸkin mütalaa hazırladıkları, bu karara itiraz edip etmeyeceklerinin henüz netleÅŸmediÄŸi kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.