Arkeologlar, antik Aztek uygarlığının başkenti Tenochtitlan'da yapılan kazılarda kurban edilen onlarca insana ait kafatası ortaya çıkardı. Arkeologlar alanda 60 bin kafatası saklı olabile
Zaman gazetesi, 6-7 Ekim olaylarında Kızıltepe’de tahrip olan dershane fotoğrafını, 20 Ağustos’taki birinci sayfasına, “PKK dershane yakıyor, iktidar okul baskınında” manşetiyle verip
كِتَابُ اللهِ فِيهِ نَبَأُ مَا كَ
Ortalama küresel sıcaklığın 16,6 derece olduğu Temmuz, 1880'den bu yana kayıtlara geçen en sıcak ay oldu. 2015 yılı böylece 2014'ün ardından tarihin en sıcak yılı olmayı garantiledi.
Elazığ'da Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınlarında toplanarak yürümek isteyen, ancak polisin izin vermediği 35 kişiden oluşan gruptakilerden 16'sı polis tarafından gözaltına alındı
Mescid-i Aksa'nın İmam Hatibi Suneyne, İsrail'in "Aksa'yı yakmaya devam etme" fikrini 46 yıl önce planladığını belirtti.
Türkiye'de konuşlandırılan Patriot bataryalarının görev süresini uzatmama kararı alan ABD, Aegis balistik füze savunma sistemi donanımlı yeni bir gemiyi Akdeniz'e göndereceğini açıklad
CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ın 6 ayrı soruşturma önergesi TBMM CHP Grubu'na sunuldu.
6-7 Ekim Kobani olayları öncesi Şanlıurfa’da plaka tanıma sistemini karartan polisler gözaltına alındı...
23 Temmuz’dan bu yana PKK hedeflerine yönelik K.Irak ve yurtiçinde gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 650 örgüt üyesi öldürüldü.
Suriye İnsan Hakları Örgütü Suriye iç savaşında şimdiye kadar 180 bin 455'i sivil olmak üzere 216 bin 70 kişi hayatını kaybettiğini açıkladı.
Bosna Hersek Sürdürülebilir Geri Dönüşler ve Entegrasyon Birliği son iki yıl içerisinde yaklaşık 68 bin Bosna Hersek vatandaşının ülkesini terk ettiğini açıkladı.
Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethetmesi ile camiye çevrilen, yaklaşık 6 yüzyıl sonra 1935'te müze yapılan Ayasofya'nın tapusunda çarpıcı ayrıntılar var.
Almanya'da bu yılın ilk yarısında cami ya da İslami kuruluşlara 23 saldırı yapıldı, İslam düşmanı 64 gösteri gerçekleşti.
Binlerce insanın hayatını kaybettiği 17 Ağustos Marmara depreminin üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen, zorunlu deprem sigortasında istenilen düzeye ulaşılamadı. 2000 yılından bu yana DA