Sosyal Medya

Ä°slam

Kuran-ı Kerim Allah'ın Hidayet Kaynağıdır

كِتَابُ اللهِ فِيهِ نَبَأُ مَا كَانَ قَبْلَكُمْ وَخَبَرُ مَا بَعْدَكُمْ وَحُكْمُ مَا بَيْنَكُمْ وَهُوَ الْفَصْلُ لَيْسَ بِالْهَزْلِ مَنْ تَرَكَهُ مِنْ جَبَّارٍ قَصَمَهُ اللهُ وَمَنِ ابْتَغَى الْهُدَى فِي غَيْرِهِ أَضَلَّهُ اللهُ وَهُوَ حَبْلُ اللهِ الْمَتِينُ وَهُوَ الذِّكْرُ الْحَكِيمُ وَهُوَ الصِّرَاطُ الْمُسْتَقِيمُ هُوَ الَّذِي لاَ تَزِيغُ بِهِ اْلأَهْوَاءُ وَلاَ تَلْتَبِسُ بِهِ اْلأَلْسِنَةُ وَلاَ يَشْبَعُ مِنْهُ الْعُلَمَاءُ وَلاَ يَخْلَقُ عَلَى كَثْرَةِ الرَّدِّ وَلاَ تَنْقَضِي عَجَائِبُهُ هُوَ الَّذِي لَمْ تَنْتَهِ الْجِنُّ إِذْ سَمِعَتْهُ حَتَّى قَالُوا إِنَّا سَمِعْنَا قُرْآنًا عَجَبًا يَهْدِي إِلَى الرُّشْدِ فَآمَنَّا بِهِ مَنْ قَالَ بِهِ صَدَقَ وَمَنْ عَمِلَ بِهِ أُجِرَ وَمَنْ حَكَمَ بِهِ عَدَلَ وَمَنْ دَعَا إِلَيْهِ هَدَى إِلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ



Sahabeden bir zat ÅŸöyle anlatıyor: “(Rasulullahın ahirete irtihalinden sonra bir gün)Mescide uÄŸradığımda gördüm ki halk, zikri terk edip malâyâni konularla meÅŸgul oluyor. Çıkıp durumdan Hz. Ali radıyallahu anhuyu haberdâr ettim. Bana: “DoÄŸru mu söylüyorsun, öyle mi yapıyorlar?” dedi, Ben de, “Evet” deyince, O: “Ben, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemin ÅŸöyle ferman ettiÄŸini iÅŸitmiÅŸtim.” dedi: “Haberiniz olsun, bir fitne zuhur edecek!” Ben hemen sordum: “Ondan kurtuluÅŸ yolu nedir Ey Allah'ın Resûlü?” Buyurdular ki:
'Kitabullahtır! Çünkü sizden öncekilerin haberleri de, sizden sonrakilerin haberleri de, aranızdakilerin hükmü de ondadır. O hak ile bâtılı ayıran kesin bir hükümdür, ÅŸaka ve boÅŸ ÅŸey deÄŸildir. 

Onu zorbalıkla bırakan kimsenin Allah boynunu kırar. Hidayeti, doÄŸru yolu ondan baÅŸkasında arayanı dalâlete düÅŸürür. 

O, Allah'ın en saÄŸlam ipidir! O, hikmetle dolu Kur'ân'dır! O, en doÄŸru yoldur! O boÅŸ arzuların haktan saptıramayacağı, dillerin karıştırıp belirsiz edemeyeceÄŸi, ilim adamlarının duyamayacağı, çok tekrarlanmasından bıkılmayan, akılları hayrette bırakan meziyetleri bitip tükenmeyen bir kitabdır. 

O öyle bir kitabdır ki, cinlerden bir zümre, onu dinledikleri zaman: "Biz, gerçek, hayranlık veren bir Kur'ân dinledik ki, o hakka ve doÄŸruya götürüyor. Bundan dolayı, biz de ona inandık...” demiÅŸlerdir.

Ona dayanarak konuÅŸan, doÄŸrulanır. Onunla amel eden, ecre erer. Onunla hükmeden adalet eder. Ona davet eden doÄŸruya ve doÄŸru yola davet etmiÅŸ olur.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.