Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, İran’ın nükleer meselesini diplomatik yollarla çözmenin en iyi yöntem olduğunu belirtti.
Lübnan'da Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen İslami Çalışma Cephesi Partisi üyesi Saadeddin Gayye uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.
Filipinler'i vuran Haiyan tayfununda hayatını kaybedenlerin sayısının bin 774'e yükseldiği açıklandı.
Mısır Turizm Bakanı Hişam Zazu, son 4 ayda ülkede turizm hareketliliğinin yüzde 95 gerilediğini bildirdi.
Rabia Platformu Sözcüsü ve gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, Suriye, Filistin ve Mısır'da yaşanan sıkıntıların, "doğum sancısı" olduğunu söyledi.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, “Ortadoğu'daki bütün etnik unsurlar Irak'ta var. Eğer orada barış olursa, Ortadoğu'da da barış olur “ dedi.
İran, Sanayi, Ticaret ve Maden Bakanı Yardımcısı Safder Rahmetabadi’nin, uğradığı suikast sonucu öldüğü bildirildi.
Gazze'deki elektirik kesintileri hastalar için büyük tehdit oluştururken, Sağlık Bakanı Muhallelati kenti karanlık bir tünele benzetti.
Almanya ve Brezilya'nın NSA'nin BM'yi dinlemeleriyle ilgili hazırladığı ''Dijital Çağdaki Gizlilik Hakkı''na ilişkin tasarının gelecek iki hafta içinde oylanması bekleniyor.
Eski CIA çalışanı Edward Snowden’ın basına sızdırdığı belgelere göre İngiliz istihbaratı da Alman yetkilileri izliyor.
Washington'da düzenlenen panelde, Myanmar'ın Arakan bölgesinde yaşayan Rohingya Müslümanları yaşadıkları dramı paylaştı.
Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve diğer 14 sanık, yaklaşık 4 aylık tutukluluk süresinin ardından ilk kez hakim karşısına çıktı.
ABD Savunma Bakanı Hagel, ülkesinin İran ile yakınlaşması konusunda "Tahran yönetiminin niyetini sınadıklarını" ve "İran'ın terör destekçisi bir ülke" olduğunu söyledi.
Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, madalya töreninde Rabia işareti yapan Mısırlı milli sporcu Muhammed Yusuf hakkında soruşturma açılmasını kınadı.
Rusya'daki Dünya Savaş Sanatları Oyunları'nda Kung-fu dalında altın madalya kazanan Mısırlı sporcu Yusuf, madalya töreninde yaptığı "Rabia" işareti için pişman olmadığını belirtti.