Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bu fotoğraflar dünya için utanç belgesidir

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün, AA'nın Suriye'de Esed rejimi tarafından işlenen savaş suçlarını belgeleyen rapor ve fotoğrafları yayınlamasına ilişkin "Bu fotoğraflar, dünya için bir utanç belgesidir.



TBMM Ä°nsan Haklarını Ä°nceleme Komisyonu BaÅŸkanı Ayhan Sefer Üstün, Anadolu Ajansı'nın Suriye'de Esed rejimi tarafından iÅŸlenen savaÅŸ suçlarını belgeleyen rapor ve fotoÄŸrafları yayınlamasına iliÅŸkin, "Artık insanlar için yeni bir utanç tablosu var. Bu fotoÄŸraflar, dünya için bir utanç belgesidir. BirleÅŸmiÅŸ Milletler gibi havalı kurumları alsınlar baÅŸlarına çalsınlar. Yayınlanan fotoÄŸraflarla bu kurumların barış getirmediÄŸi, adalet saÄŸlamadığı ortaya çıktı" dedi. 

Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki çatışmaların çıktığı ilk günden itibaren bu tür olayların yaÅŸanabileceÄŸini tahmin ettiklerini anlattı. 

Bu kapsamda uluslararası toplumda Suriye konusunda müdahalede bulunmasını istediklerini ifade eden Üstün, katliam görüntüleriyle haklılıklarının ortaya çıktığını söyledi. 

BirleÅŸmiÅŸ Milletler'e, Suriye'deki kimyasal silahları imha ettiÄŸi için Nobel Barış Ödülü verilmesine tepki gösterdiklerini vurgulayan Üstün, "Bu ödül aslında Esed'e verilmiÅŸti ve insanları kimyasal silah yerine iÅŸkenceyle, açlıkla ve toplama kamplarıyla öldürmesi serbest bırakılmıştı. Suriye'de kimyasal silahlardan daha beter ÅŸekilde kıyım yapılıyor. Aylarca aç bırakılmış insanlar, iÅŸkence görmüÅŸ ve etleri lime lime edilmiÅŸ" diye konuÅŸtu. 

Üstün, Suriye'deki insanların iÅŸkence yerine kimyasal silahla ölmeyi tercih edeceÄŸine dikkati çekerek, ÅŸunları kaydetti:

"FotoÄŸraflardaki vahÅŸete maruz kalan insanlara sorsanız, hepsi iÅŸkence yerine kimyasal silahla ölmeyi tercih eder. Bu iÅŸkenceyi görenler hemen acı çekmeden ölmek için gaz bombasını seçer. Batı, kimyasal silahları yasaklayıp, olaya müdahale etmeyerek insanlık mı yaptığını sanıyor?  Kimyasal silahları yasaklayıp, diÄŸer silahlarla ölümü serbest bırakmak insanlık mıdır?"

Üstün, bu olayların uzaması, özellikle Batı'daki tarafların iÅŸine geldiÄŸini vurgulayarak,ÅŸöyle devam etti:

"Müslümanlar ölüyor, ÅŸehirler yok oluyor. Dolayısıyla bu durum bir fırsat olarak görülüyor. Maalesef, periÅŸan bir durum var. Artık insanlar için yeni bir utanç tablosu var. Bu fotoÄŸraflar, dünya için bir utanç belgesidir. BirleÅŸmiÅŸ Milletler gibi havalı kurumları alsınlar baÅŸlarına çalsınlar. Yayınlanan fotoÄŸraflarla, bu kurumların barış getirmediÄŸi, adalet saÄŸlamadığı ortaya çıktı. Cenevre toplantılarından da herhangi bir sonuç çıkmayacağını tahmin ediyorum.

Anadolu Ajansını da tebrik ediyorum. Büyük bir gazetecilik baÅŸarısı ortaya koyarak tüm dünyaya 21. yüzyılın utanç belgelerini göstermiÅŸtir."

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.