Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yermuk'ta yaşam savaşı

Yermuk'ta halk, bir taraftan açlıkla mücadele ederken diğer taraftan da keskin nişancıların saldırılarına maruz kalıyor.



Suriye Hava Kuvvetlerinin "varil bombalarıyla" saldırdığı baÅŸkent Åžam'ın Yermuk bölgesinde evleri yıkılan ve hasar gören halkın,  bir taraftan açlıkla mücadele ederken diÄŸer taraftan da keskin niÅŸancıların saldırılarına maruz kaldığı belirtildi.

Åžam'ın güneyinde yer alan ve çoÄŸunluÄŸunu Filistinli mültecilerin oluÅŸturduÄŸu Yermuk kampına hafta içinde orduya baÄŸlı helikopterin "varil bombasıyla" saldırması sonucu evleri yerle bir olan aileler, bir yandan açlıkla boÄŸuÅŸurken, diÄŸer yandan da enkaz altında kalan eÅŸyalarının çalınmaması için enkaz başında bekliyor.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) medya sorumlusu Rami Ebu Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Halkımız kampta bir taraftan açlıkla boÄŸuÅŸuyor, diÄŸer taraftan da enkaz altında kalan eÅŸyalarının çalınmaması için nöbet tutuyor" dedi.

Kampın her gün rejimin saldırılarına maruz kaldığını belirten Ebu Abdullah, rejimin kampa yardım gönderdiÄŸi yönünde çıkan haberlerin gerçeÄŸi yansıtmadığını belirtti. 

100 paket yardım malzemesinin rejimin bir kontrol noktasına ulaÅŸtığını ancak halkın tutuklanma korkusundan dolayı yardımı almaya gitmediÄŸini kaydeden Ebu Abdullah, "Kamp çevresindeki tarlalarda yenilebilir otları toplamaya giden kiÅŸiler, rejimin keskin niÅŸancılarının saldırılarına maruz kalıyor" diye konuÅŸtu.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.