Sosyal Medya

YaÅŸam

1,7 milyon kiÅŸi umrede

Umre için geçen yılın aralık ayından bu yana Suudi Arabistan'a gelenlerin sayısı 1,7 milyona, otellerin doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı



Suudi Arabistan'a umre için geçe yılın Aralık ayından bu yana kadar gelenlerin sayısının 1,7 milyona, otellerdeki doluluk oranının yüzde 90'a ulaÅŸtığı bildirildi.

Hac bakanlığının raporlarına göre, Aralık 2013'ten itibaren Suudi Arabistan hükümetinin vize vermeye baÅŸlamasıyla umre ziyaretleri için büyük bir yoÄŸunluk oluÅŸtu.

Mekke ve Medine'de büyük bir ziyaretçi yoÄŸunluÄŸu dikkati çekerken, otellerdeki fazla talep nedeni ile fiyatların da yükseldiÄŸi belirtildi. Mekke'de Kabe'ye yakın otellerde günlük ücret 250 dolardan baÅŸlarken, Kabe'ye daha uzak bölgelerdeki otellerin fiyatlarının yaklaşık 100 dolardan baÅŸladığı ifade edildi.

Kutsal topraklara daha çok körfez ülkeleri, Pakistan, Hindistan, Endonezya, Malezya, Ürdün, Mısır, Cezayir, Sudan ve Türkiye'den ziyaretçiler gelirken, en az ziyaretçinin ise Irak ve Lübnan'dan geldiÄŸi açıklandı. 

Suudi Arabistan'da okulların birinci yıl sömestr tatiline girmesi ile birlikte Mekke ve Medine'de büyük yoÄŸunluklar oluÅŸmaya baÅŸladı. 

 Kabe'nin etrafındaki geniÅŸletme çalışmaları ise 24 saat boyunca devam ediyor. Çalışmaların ziyaretçilere engel oluÅŸturmaması amacıyla her türlü güvenlik önlemi alınıyor.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.