Geçenlerde şu meşhur “kültürel iktidar” tartışması yeniden alevlenince sosyal medyada çokça dolanan bir gönderi düştü önüme: “Paran olduğunda kime benzemek istiyorsan kültürel
80’ler, 90’lar boyunca da Biden ABD’de Ermeni soykırımı tasarılarında imzası olan, Türkiye’yi Kıbrıs ve Yunanistan yüzünden sürekli eleştiren senatörlerden biri oldu.
Can Azerbaycan’ın can Şuşa’sı! Dün orayı da kurtardı Azerbaycan ordusu. Dağlık Karabağ’ı işgalden kurtaracak güçte olduğunu en ufak bir şüpheye mahal bırakmayacak şekilde orta
Başlığı Charles Baudelaire’in aynı adlı şiirinden ödünç aldım. Ölümün, zenginlerin aksine yoksulları avuttuğunu, hem de ümitle yaşanan hayat için, güvenli bir son olabileceğini
Osmanlı’nın gerçek yıkımı Batılı kavramları tevhid kavramlarıyla eş tutmaya başlayınca oldu.
İsrail-Filistin meselesinde tartışmalı birçok karara imza atan Trump yönetimi sonrasında, Biden döneminde neler olacağı tartışılıyor.
Ermenistan'ın, Azerbaycan yerleşim birimlerine top ve füzelerle düzenlediği saldırılarda bugüne kadar 93 sivil hayatını kaybetti, 407 sivil yaralandı.
BAE’de alkol tüketimine ve intihara teşebbüse yönelik cezalar kaldırıldı, evli olmayan çiftlerin birlikte yaşamalarına izin verildi.
Müzik toplumun ruhunu yansıtır, yaşanılan hayatın aynası, derinliğidir. Tüm dünyada müzik küresel sermayenin teknolojinin ve endüstrinin emrine girdi.
Ermenileri Doğu Hristiyanlığının Kafkaslar’daki kahraman bekçileri olarak kutsayan daha başka mâlum güçlere de hisse kaptırmamak gerek.. Bu bakımdan, Azerbaycan Devleti, ülkesindeki öz
Unutmayın ki, düz akılla anlaşılmaz, pergele, cetvele gelmez, kendine has bir kimliği vardır Türkiye’nin. Batmaz. Batarsa okyanuslar taşar.
Capitol kubbesinin heybetli profili İslami çift kubbe tekniğini kullanırken, New York St John the Divine'da yer alan gizemler Bizans, İslami, Avrupa ve ABD unsurlarının bir karışımını bün
Dövme deri üstüne boya ile yapılıyorsa ve kına gibi suyun deriye temasına engel olmuyorsa arkadaşınızın abdesti ve guslü olur; dövme bunlara zarar vermez, engel olmaz.
İslami Cihad Hareketi, ABD'nin Filistin davasına yönelik politikasında bir değişiklik beklemediklerini bildirdi.
Türkiye’nin dünyaca ünlü turizm merkezlerinden olan ve 5 yıl aradan sonra 29 Temmuz'da ziyarete açılan Trabzon’un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı taş düşmelerini önleme �