Geçenlerde şu meşhur “kültürel iktidar” tartışması yeniden alevlenince sosyal medyada çokça dolanan bir gönderi düştü önüme: “Paran olduğunda kime benzemek istiyorsan kültürel
80’ler, 90’lar boyunca da Biden ABD’de Ermeni soykırımı tasarılarında imzası olan, Türkiye’yi Kıbrıs ve Yunanistan yüzünden sürekli eleştiren senatörlerden biri oldu.
Can Azerbaycan’ın can Şuşa’sı! Dün orayı da kurtardı Azerbaycan ordusu. Dağlık Karabağ’ı işgalden kurtaracak güçte olduğunu en ufak bir şüpheye mahal bırakmayacak şekilde orta
Osmanlı’nın gerçek yıkımı Batılı kavramları tevhid kavramlarıyla eş tutmaya başlayınca oldu.
BAE’de alkol tüketimine ve intihara teşebbüse yönelik cezalar kaldırıldı, evli olmayan çiftlerin birlikte yaşamalarına izin verildi.
Müzik toplumun ruhunu yansıtır, yaşanılan hayatın aynası, derinliğidir. Tüm dünyada müzik küresel sermayenin teknolojinin ve endüstrinin emrine girdi.
Son Başkanlık seçiminde Trump ile Biden arasındaki çekişme, Amerika’nın görünmeyen öteki gerçek yüzünü sergiliyor: Sıradan bir hak gözetme sınırının ötesinde bu acımasız çık
Ermenileri Doğu Hristiyanlığının Kafkaslar’daki kahraman bekçileri olarak kutsayan daha başka mâlum güçlere de hisse kaptırmamak gerek.. Bu bakımdan, Azerbaycan Devleti, ülkesindeki öz
İnsanın kendi içine doğru bir derinlik kazandırması gerekiyor bir şekilde kendine. Bunu yapmazsa, dünyanın üstüne yığdığı ağırlıklardan kaçıp kurtulabileceği hiçbir yer kalmıyo
Unutmayın ki, düz akılla anlaşılmaz, pergele, cetvele gelmez, kendine has bir kimliği vardır Türkiye’nin. Batmaz. Batarsa okyanuslar taşar.
ABD'de 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerini, mevcut Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump'ı geride bırakan Demokrat Joe Biden kazandı.
Dövme deri üstüne boya ile yapılıyorsa ve kına gibi suyun deriye temasına engel olmuyorsa arkadaşınızın abdesti ve guslü olur; dövme bunlara zarar vermez, engel olmaz.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 2012 yılından bu yana Parkinson hastalığı ile mücadele ettiği ve ocak ayında görevi bırakacağı iddia edildi.
Türkiye’nin dünyaca ünlü turizm merkezlerinden olan ve 5 yıl aradan sonra 29 Temmuz'da ziyarete açılan Trabzon’un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı taş düşmelerini önleme �
Mısır mahkemesi, hayatını kaybeden eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve eşinin mal varlığının dondurulmasına yönelik kararı kaldırdı.