Sosyal Medya

Güncel

Fas: Orta Doğu'da kalıcı çözüm Filistin Davasından geçer

Fas Kralı 6. Muhammed, Filistin davasının Orta Doğu'daki kapsamlı ve kalıcı çözümün anahtarı olduğunu belirtti.



Kral 6. Muhammed, "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" münasebetiyle BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Filistin Halkının Devredilemez Haklarının Ä°cra Komitesi BaÅŸkanı Cheikh Niang'a gönderdiÄŸi mesajda, "Filistin davası, Orta DoÄŸu'da kapsamlı ve kalıcı çözümün, tüm bölge halklarının barış ve güvenlik içerisinde yaÅŸamasını saÄŸlayan uluslararası meÅŸruiyete uygun çözümün anahtarıdır." ifadelerini kullandı.

Ä°srail ve Filistin arasında 2014'te duran barış müzakerelerine deÄŸinen Fas Kralı, barış sürecindeki tıkanıklık halinin aşılması, Ä°srail ve Filistinliler arasında doÄŸrudan müzakerelerin yeniden canlandırılması için uluslararası çabaların artırılması gerektiÄŸini vurguladı.

Kral 6. Muhammed, iÅŸgal altındaki Filistin topraklarında Ä°srail'in tek taraflı uygulamalarının çözümü rehin aldığına, çatışmayı körüklediÄŸine ve aşırılığı artırdığına dikkati çekti.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Genel Kurulunun 29 Kasım 1977'de aldığı karar doÄŸrultusunda, Filistin sorununun çözümüne destek vermek amacıyla 1978 yılından bu yana her yıl 29 Kasım "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" olarak kutlanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.