İsrail'in eski güvenlik şefi ve Bilim Bakanı Peri, "Ateşkes olsa bile, biz tünelleri imha etmeye devam edeceğiz. İki, üç gün bunu yapmak için yeterli değil" dedi.
İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölü sayısı 718'e yükseldi. Han Yunus'un Huza bölgesine giren ve çatılara keskin nişancılarını yerleştiren İsrail ordusu, son 6 saat içinde 6'sı ç
Hamas lideri Halid Meşal, Gazze ablukası kaldırılmadan kalıcı ateşkesin mümkün olmayacağını söyledi, "Önce ateşkes sonra pazarlık olmaz" dedi. İnsani yardımların girişi için geçi
İsrail ordusu kısmi bir şekilde Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un Huza bölgesine giriyor. Ordu birlikleri Huza'daki binaların tepesine keskin nişancılar yerleştiriyor.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Netanyahu ve Abbas ile görüşmesinin ardından ateşkes görüşmelerinde ilerleme kaydedildiğini söyledi. Kerry, Netanyahu ile tekrar görüştükten sonra Ka
Çoluk çocuk demeden herkesin bombardımana tutulduğu Gazze'de, her yeni ölüm haberi geride fotoğrafa sığmayan acılar bırakıyor.
Dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi Endonezya'da 9 Temmuz'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminden eski Cakarta Valisi Joko Widodo galip çıktı
Filistin yönetimi Mısır’a yeni bir ateşkes planı önerisi yaptığını duyurdu. Dışişleri Bakanı Davutoğlu da ABD ve Katarlı mevkidaşlarıyla ateşkes konusunu görüştü.
2000 yılından bu yana pek çok ateşkes anlaşması yapıldı.
İsrail'in Gazze'nin Şecaiyye bölgesinde 72 sivili öldürmesinin ardından BM Güvenlik Konseyi toplandı, 'acil ateşkes' çağrısı yaptı. Katar'da bulunan Genel Sekreter Ban Ki-moon, "Bu vahş
IŞİD militanları, Musul’daki Hrıstiyanların ya Müslüman olmalarını ya da ‘cizye’ ödemelerini istedi. Aksi takdirde kenti terk etmeyen herkesin öldürüleceğini bildirdi.
Kızılhaç İsrail askerlerinin Gazze'nin Şecaiyye bölgesinde sivilleri katletmesinin ardından insani yardım için 3 saatlik ateşkes önerisi yaptı. Hamas'ın kabul ettiği ateşkese İsrail 2
Gazze'ye İsrail saldırısını protesto eden İrlandalı siyasetçi Hugh Lewis, ülkesindeki yelken şampiyonasına katılan İsrail'in bayrağını direğe çıkarak indirdi.
Libya’da iki gün süren ve başarısızlıkla sonuçlanan ateşkesin ardından Trablus Havalimanı’nın kontrolü tekrar isyancılara geçti.
Türkiye'nin 74'teki müdahalesinin ardından ikiye bölünen Kıbrıs, 40 yıl sonra Avrupa'nın bölünmüş tek ülkesi. Al Jazeera, harekâta neden olan ve harekatın neden olduğu gelişmeleri de