Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Ateşkesin uzatılması için anlaşma yok'

Merzuk, "ateşkesin uzatılmasını öngören bir anlaşmanın" yapılmadığını bildirdi.



Ä°slami DireniÅŸ Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, Ä°srail ile Filistinli gruplar arasında "ateÅŸkesin uzatılmasını öngören bir anlaÅŸmanın" yapılmadığını bildirdi.

Ebu Merzuk, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "AteÅŸkesin uzatılması üzerine herhangi bir anlaÅŸma yok" ifadesine yer verdi. Mısır DışiÅŸleri Bakanı Samih Åžükri, Filistinli gruplar ile Ä°srail arasında ülkesinin arabuluculuÄŸunda varılan ateÅŸkesin uzatılmasını temenni ettiklerini söylemiÅŸti. Ä°srail devlet radyosu da ismini vermek istemediÄŸi bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Ä°srail'in ön ÅŸartsız ateÅŸkesin uzatılmasını kabul ettiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Hamas'ın askeri kanadı Ä°zzeddin el-Kassam Tugayları'ndan kimliÄŸinin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili ise ateÅŸkesin uzatılmasının, Mısır'ın baÅŸkenti Kahire'de Ä°srail ile Filistinli gruplar arasında yürütülen müzakerelerdeki ciddi bir ilerlemeye baÄŸlı olduÄŸunu belirterek, Filistin direniÅŸ gruplarının ÅŸartlarına olumlu cevap verilmesi gerektiÄŸini kaydetmiÅŸti.

Gazze'deki Filistinli gruplar ve Ä°srail arasında salı günü 08.00'de baÅŸlayan 72 saatlik ateÅŸkes saÄŸlanmıştı. Mısır'ın ateÅŸkes önerisinin Ä°srail ve Hamas tarafından kabul edildiÄŸi bildirilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.