Yüreğini, zihnini sürekli beslemediği, nefsini ise her adımda sorgulamadığı takdirde insan ne çabuk solgunlaşan, güçten düşen bir varlık.
Fransa'nın Ruanda soykırımında sorumluluğu resmi belgelerle ortaya konulurken, ülke soykırımı yapanlara sağladığı destek nedeniyle "suç ortağı" olmakla suçlanıyor.
Amerika'nın 'özgürleştirici efendi' muamelesi görmesi nasıl mümkün olabilirdi? Amerikan pragmatizmi her ilkenin üzerindedir.
Bu yalan dünyadan bize ne kalabilir? Tamam, oyalandık, ettik. Neye muhabbet duyduk ve duyuyoruz? Peşinde olduklarımızla birlikte nereye doğru gidiyoruz?
Türkiye'de son 24 saatte 271 bin 547 Kovid-19 testi yapıldı, 49 bin 584 kişinin testi pozitif çıktı, 211 kişi hayatını kaybetti.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kendi görev süresini 2036’ya kadar uzatacak yasayı onayladı. Putin, seçilebilmesi halinde 84 yaşına kadar iktidarda kalabilecek.
Hoca’nın göle maya çaldığını anlatan fıkra da ihtimali denemek bağlamında yorumlanabilir.
Her şeyin gördüğümüzden, bildiğimizden şahitlik ettiğimizden ibaret olmadığını akıl etmekten neden bu kadar uzağız. Bu eksiğimiz, bizi tek kişilik bir gerçekliğin kölesi kılıyor
ABD ve İngiltere’nin Ortadoğu’daki en önemli müttefiklerinden Ürdün, geçtiğimiz cumartesi gecesi ilginç bir gelişmeye sahne oldu: Ülkede gayet iyi tanınan 10’dan fazla üst düzey is
İnsan denilen soru'ya verilecek yanıtlar her şeyden önce, insanın üçlü yapısını, hissî, vicdanî ve aklî yapısını dikkate alınarak verilmelidir. Bu üçlü yapıdan birisinin ihmali y
“Görmedin mi ki şüphesiz, göklerde ve yerde olanlar, güneş, ay, yıldızlar Allah’a secde etmektedir.” Dönüp bir bakın geceye, mağfiret dilencilerinin sessizce yalvarıp avuçlarında
Açıklanan günlük tabloda, vaka sayılarındaki korkutan durum devam ederken, can kayıplarındaki yükselişin sürdüğü görüldü.
İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin'in seçimlerin ardından koalisyon hükümetini kurmakla görevlendireceği kişiyi belirlemek üzere parti temsilcileriyle yaptığı görüşmelerde hiç bir isim, hü
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ürdün’de darbe girişimi iddiasıyla 20 kişinin gözaltına alınmasının ardından Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın ülkede istikrar çabalarına destek verdikler
Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar “İnsansız savaş uçakları geliyor, bu alanda da çalışmalarımız devam ediyor” dedi.