Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, '2022'de kendi yaptığımız haberleşme uydusunu uzaya gönderiyoruz.' dedi.
Asya-Pasifik’te RCEP anlaşmasıyla kurulan serbest ticaret rejimi, bölge ülkelerinin katılımıyla muazzam bir ekonomik alan oluşturuyor.
Katar ve Suudi Arabistan arasında Körfez krizinin çözümü için devam eden görüşmeler sonrası sosyal medyadaki meşhur Suudi hesaplar, Katar hükümetine yönelik günlük saldırılarını d
BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin, koronavirüse karşı ancak yaz sonunda normal hayata dönebileceğimizi ifade etti.
Özgürlük erk sahiplerinin muhalefet dili olarak kullanılmaya devam ediyor. Özgürlük söylemiyle iradeleri teslim alınanlar kapitalist düzene en çok odun taşıyanlar oldu.
Türkiye’yi geçtiğimiz hafta ziyaret eden Irak Başbakanı Mustafa Kazimi, PKK’nın Sincar’dan çıkarılmasını ele almıştı. PKK’nın Sincar’dan çıkarılmasına yönelik çalışmal
Karamazof Kardeşler’in Dimitri’si mahkemece babasını öldürmekle itham edilip cezalandırıldığında, o bir yolunu bulup kaçar. Bu esnada nefs muhasebesine girişir. Verilen cezaya müstaha
David Ben Gurion -bilahare İsrail’in ilk başbakanı- ve Chaim Weizmann’la -bilahare İsrail’in ilk cumhurbaşkanı- uzun görüşmeler gerçekleştiren Philby’nin planı kabaca şu noktalar�
Sömürgeci yayılma Batı’da evrenselci fikirlerin önünü açarken Doğu-İslam dünyasında kaçınılmaz bir yerelleşme yaşanır. Bunu bir savunma ideolojisi olarak görebiliriz.
Netflix’te yayımlanan Social Dilemma (Sosyal Dilemma) adlı belgesel hayli ilgi uyandırdı. Ben de geçen haftaki yazımda bu belgeseli gördüğümü dile getirmiştim.
Hafter’i bugünlerde yine kışkırtanlar ve onu Türkiye ile tekrar çatışmaya sokmaya çalışanlar olduğu açık. Neden? Ellerinde kalanı da kaybettirmek için mi? Yoksa ateşkes süresini as
Yıl 2045. Robotlar Türkiye’ye geleli yirmi yıl oldu. Her yeni zamazingo gibi milletimiz bunu çok arzuladı, istedi, devletimiz de her türlü fedakârlığa katlanarak memleketin dört bir yanı
Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in, 2020 yılında Kudüs'te 170'den fazla evi yıktığı, yaklaşık 400 Filistinlinin evsiz kalmasına neden olduğunu bildirdi.
Türkiye'de son 24 saatte 178 bin 872 COVID-19 testi yapıldı, 15 bin 118 kişinin testi pozitif çıktı, 3 bin 2 yeni hasta belirlendi, 253 kişi hayatını kaybetti.
Dünya Müslüman Alimler Birliği, uzman doktorların onayından geçen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının dinen uygun olduğu yönünde fetva verdi.