NATO üyesi ülkelerin liderleri Galler’in Newport şehrinde bir araya geliyor. İki günlük zirveye Ukrayna krizi ve Rusya'ya karşı alınacak önlemlerin damga vurması bekleniyor.
Afganistan’ın kuzeyindeki Gazni şehrinde polis ve istihbaratçıları hedef alan iki bombalı saldırıda 18 kişi öldü, 70 kişi de yaralandı.
El Kaide lideri Eymen Zevahiri, Hindistan El Kaidesinin kurulduğunu açıkladı. "Hindistan, Pakistan, Bangladeş ve Myanmar'daki mücahitleri tek çatı altında topladık" dedi.
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı, NATO'nun Doğu Avrupa'daki varlığını artırmasını güvenlik tehdidi olarak değerlendireceklerini söyledi.
İskoçya'nın bağımsızlık referandumuna haftalar kala, farklı sesler yükselmeye devam ediyor.
Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki bir kömür ocağında, sırtına kömür parçası düşen 36 yaşındaki maden işçisi Metin Keskin yaşamını yitirdi. Mayıs ayında bu ilçede meydana gelen made
Çinli internet alışveriş platformu Alibaba, ABD'de borsaya girmeye hazırlanıyor. Alibaba’nın borsaya girişiyle, 20 milyar dolar gelir bekleniyor. Tarihte hiçbir bir şirket borsaya açıldı
Irak'ta ordu, Şii milisler ve Kürt güçler Ömerli'yi IŞİD'in (Irak Şam İslam Devleti) elinden almasını takiben IŞİD'e karşı ilerleyişini sürdürüyor.
Rusya Doğu Asya ülkelerine doğalgaz ihraç etmeye başlıyor.
Ücret artışı ve fazla mesainin sınırlandırılması talebiyle makinistler iş bırakma eylemi yaptı. Yük ve yolcu trenlerinin çalışmaması, hayatı olumsuz etkiledi.
IŞİD ile mücadele kapsamındaki yeni plana göre, terör şüphelilerinin pasaportlarına sınırda el koyulabilecek, havayolları yolcu listelerini hükümetle paylaşacak, paylaşmayanların uça
1 Eylül 1939 tarihinde Alman İmparatorluğu 2. Dünya Savaşı’na girdi. Deutsche Welle Genel Yayın Yönetmeni Alexander Kudascheff yorumunda, Alman toplumunun 2. Dünya Savaşı’ndan üç öneml
Türkiye'deki Suriyelilerin yoğun olduğu yerlerde araştırma yapan SÜREÇ Araştırma Merkezi Direktörü Murat Sofuoğlu'na göre ilk kampın Hatay'da açılmasıyla risk alındı. Sofuoğlu, Sur
Nashville'de (ABD'nin Tennessee eyaletinin başkenti) ülkelerindeki evlerini terk etmek zorunda kalan çok sayıda Kürt göçmen yaşıyor. Kürtler burada kendi toplumlarını oluşturmuş.
İsrail'in 51 gün süren saldırılarında Gazze'de en çok yıkıma uğrayan mahallelerden biri Şecaiyye idi. Harabeye dönen mahallede yaşayan Filistinliler yaşadıkları yerin 100 yıl öncesin