Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris'te düzenlenen iklim zirvesinde konuştu. İklim değişikliği ile ilgili olarak "Bu konuda asıl sorumluluğu gelişmiş ülkeler üstlenmelidir" dedi.
KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, PKK'nın yurt dışına çekilme kararını ne HDP ne de PKK lideri Öcalan'ın verebileceğini söyledi; "Onun kararını ancak biz veririz" dedi. Bayık, Öcalan'ın
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşen ABD Başkanı Obama, Rus savaş uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesinden üzüntü duyduğunu belirtti.
Tahran Ticaret, Sanayi ve Madencilik Odası eski Başkanı Muhammet Reza Bahzadian, İran’ın Rusya’ya tarım ürünleri ihracatında Türkiye’nin yerini tutamayacağını açıkladı.
Rusya, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırındaki Azez-Cerablus hattında ilerleme çabasına hava desteği sağlıyor.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, Rus doğalgaz ve petrol şirketleri için 2016'da görünümün negatif olduğu bildirildi.
Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK üyeleri, 3 ayrı yerde polise roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi, 3 terörist etkisiz hale getirildi
Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağına angajman kuralları gereği yapılan müdahalenin ardından hayatını kaybeden Rus pilotun cenazesi ülkesine gönderildi.
Uçak krizi sonrasında gündeme gelen yaptırımlarla ilgili Rusya ilk adımı attı. Tarım ürünleri, sebze ve meyve alımlarına yasak getirildi.
Rusya'nın Türk TIR'larının Rusya üzerinden geçişini engellemesi Türkiye'nin yeni ve daha avantajlı bir rota belirlemesine yol açtı.
Kremlin, Paris'te Erdoğan ile Putin arasında bir görüşme planlanmadığını açıkladı.
Belçika'nın başkenti Brüksel'de görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ortak basın toplantısı düzenledi.
Mardin'in Derik ilçe merkezinde yapılan operasyonda bu sabah PKK'lılarla askerler arasında çatışma çıktı. Çatışmada ağır yaralanan bir asker kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Ola
Rusya'yla kurduğu yakın ilişkilerle tanınan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev kriz için devreye girdi.
“Google Earth” programını indirip dünyanın her yerini kuşbakışı görme imkânına kavuşmak heyecanlandırmıştı. Uydudan alınan görüntüleri seyrederken sınırları gösteren ‘sanal�