Ülkenin en genç başbakanı olan 39 yaşındaki Matteo Renzi yemin ederek göreve başladı. Renzi, ekonomik krizin başladığı 2008'den bu yana hükümeti kuran dördüncü isim.
Göklerde ve yerde var olan her şey ve herkes isteyerek yahut zorunlu olarak Allah’ın önünde eğilmektedirler; onların gölgeleri de sabah akşam bunu yapmaktadır (13:15)
El Kaide bağlantılı Eş-Şebab örgütü, Başkent Mogadişu’daki Başkanlık Sarayı’na bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenledi. Patlamanın ardından örgüt elemanları ile güve
Kopenhang Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada aşırı şişmanlık ve aşırı zayıflığın düşük riskini artırdığı saptandı.
Amerikan gizli servislerinin internetteki casusluk faaliyetleri Almanya'yı harekete geçirdi. Alman yetkililer, "Schengen Routing" adıyla Avrupa sınırları dahilinde bir internet ağı oluşturulm
Güney Sudan Yukarı Nil Eyaleti Enformasyon Bakanı jebin, Malakal'daki çatışmalardan kaçmaya çalışan 150 kişinin Nil Nehri'nde boğulduğunu açıkladı.
Ülkenin doğusunda Şii azınlığın sık sık protesto gösterisi düzenlediği Avamiye kentinde çıkan silahlı çatışmada ikisi polis dört kişi öldü.
Arnavutluk'un başkenti Tiran'da muhalefet yanlıları hükümeti protesto etti. Gerekçeleri, hükümetin yoksulluk ve işsizlik sorunlarıyla yeterince mücadele etmemesi.
Esed yanlısı Demokratik Arap Partisi’nin askeri sorumlusu Abdurrahman Deyyab'ın Trablus kentinde düzenlenen suikastla öldürülmesinin ardından Şii ve Sünni gruplar arasında çıkan çatış
Suriye'nin başkenti Şam'da Filistinlilerin kaldığı kampta rejimle sağlanan ateşkesin ardından yardım dağıtımı yeniden başladı. Çarşamba günü 300 hasta kamptan çıkarılıp hastanel
Japonya’daki Fukuşima Nükleer Santrali’nde yaklaşık 100 tonluk radyoaktif su sızıntısı olduğu belirlendi. Sızan suyun, okyanusa karışmadığı açıklandı.
Sosyal medyada yer alan yalan bilgiler tarih olmak üzere. Pheme adındaki proje Twitter ve Facebook gibi sosyal ağlarda yayılan bilgilerin gerçek olup olmadığını ortaya çıkarmayı hedefliyor
Arap basınında çıkan yorumlara göre, Şii lider Mukteda Sadr'ın siyaseti bırakma kararında İran'ın baskısı etkili oldu. Yorumlarda, bu kararın başbakan Nuri Maliki'nin üçüncü kez se�
“Öncü insan modeli” tasavvuru bozulan kişiler, büyükleri, önderleri, liderleri, hocaları, şeyhleri, üstadları, ağabeyleri için de imaj çalışması yapmakta bir beis görmemektedirler.