Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Seçimler komediye dönüşür'

Mısır'da eski Başbakan Ahmet Şefik'e ait olduğu öne sürülen ses kaydına göre Şefik, Sisi'nin cumhurbaşkanlığına aday olması halinde seçimlerin tehlikeye gireceğini söyledi.



Müslüman KardeÅŸler'e yakın bir televizyon kanalında yayınlanan ses kaydına göre Åžefik, Temmuz darbesini gerçekleÅŸtiren Savunma Bakanı Abdülfettah Sisi'nin cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde aday olması durumunda seçimler "komediye dönüÅŸecek" dedi.

Åžefik'e ait olduÄŸu iddia edilen kayıtta eski BaÅŸbakan, Sisi'nin aday olması durumunda seçimlere aday olmayacağını çünkü bu durumda Sisi'nin kazanması için sandıkta hile yapılacağını söylüyor. 

Asker kökenli

2012'deki cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde Müslüman KardeÅŸler'in adayı Muhammed Mursi'ye az farkla yenilen Åžefik de Sisi gibi asker kökenli. Hiç bir siyasi geçmiÅŸi olmayan Sisi'nin, CumhurbaÅŸkanlığı yolunda Åžefik gibi asker kökenli siyasetçilerin desteÄŸine ihtiyacı var. 

1996'da Hava Kuvvetleri Komutanı olan Åžefik, 2002'de Mübarek yönetiminde Sivil Havacılık bakanı olarak görev aldı. 2011'de bir aylığına baÅŸbakanlık yaptı. Mursi'nin göreve gelmesinden sonra hakkında tutuklama kararı çıkarılan Åžefik BirleÅŸik Arap Emirlikleri'ne kaçtı. 

Temmuz 2013'te CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'yi askeri darbe ile indiren Abdülfettah Sisi'nin cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde aday olması bekleniyor ancak Sisi, bir ay içinde yapılması planlanan seçimlerde henüz resmen adaylığını açıklamadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.