Sosyal Medya

Dünya

İsrail sınıra sevkiyat yapıyor

İsrail ordusu, Lübnan ve Suriye sınır bölgelerini ‘kapalı askeri bölge’ ilan etti ve bölgeye sivillerin girişini yasakladı. Lübnan sınırında yaşanan gerginliğin ardından sınır bölgesine sevkiyat yapılıyor.



Ä°srail ordu sözcüsü Yarbay Peter Lerner, sınırda yaÅŸananların Ä°srail'in kuzey bölgesinde istikrarı bozabileceÄŸini ve bu nedenle ordunun sınıra sevkiyat yaptığını belirtti.

Lerner, "Hizbullah'ın Lübnan sınırındaki askeri devriye aracına yönelik bombalı saldırısında" baÅŸarılı olamadığını belirterek, "Sınırlarımızı korumaya devam edeceÄŸiz" dedi.

Kapalı askeri bölge ilanı

Ä°srail ordu radyosu da Lübnan sınırındaki Kiryat Shmona yerleÅŸim birimi ve Suriye sınırındaki Golan Tepeleri’nin yer aldığı alanlar 'kapalı askeri bölge' ilan edildiÄŸini duyurdu. Açıklamada, Cebel Dov bölgesinde askeri devriye aracının hedef alınmasının ardından bu kararın alındığı belirtildi.

Sınır bölgelerine takviye birlikler gönderdiÄŸini açıklayan Ä°srail ordusu, Ä°sraillilerden bu süreçte bölgeye yaklaÅŸmamalarını istedi.

Sınırda gerginlik arttı

Ä°srail ordusu, akÅŸam saatlerinde Lübnan’ın sınır bölgelerine topçu ateÅŸ baÅŸlattı. Ordu sözcüsü, saldırıların Ä°srail askerlerini hedef alan Hizbullah örgütüne misilleme amaçlı yapıldığını belirtti.

Lübnan’daki emniyet kaynakları ise sınır bölgesindeki Åžanuh, Bistara ve Tel Uveyda beldelerine sekiz top mermisi düÅŸtüÄŸünü açıkladı. Can kaybı veya yaralanma olmadı.

Cuma günü Lübnan-Ä°srail sınırında devriye gezen askerlere bombalı saldırı düzenlenmiÅŸ, patlamada ölen veya yaralanan olmamıştı.

Ä°srail’in ‘kapalı askeri bölge’ ilanı ve sınıra yaptığı sevkiyat bölgede askeri operasyon endiÅŸelerini artırıyor.

İki haftadır gergin

Ä°srail-Lübnan sınırı 2006’taki savaÅŸtan bu yana nispeten sakindi. Suriye’de 140 binden fazla insanın ölmesine sebep olan iç savaÅŸ da Lübnan - Ä°srail sınırındaki önemli nitelikte ÅŸiddet olaylarına sebep olmadı.

Mart ayının baÅŸlarında ise Ä°srail, Golan Tepeleri’ndeki Suriye ile Ä°srail arasında kalan bölgeye ‘bomba yerleÅŸtirdikleri’ iddiasıyla iki Hizbullah militanını öldürdüÄŸünü açıklamıştı.

Halihazırda Ä°srail - Lübnan sınırında BirleÅŸmiÅŸ Milletler Geçici Barış Gücü (UNIFIL) askerleri bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.