Yolsuzluktan 2 yıl hapse mahkûm olan Slovenya eski başbakanı Janez Jansa, cezasını çekmek üzere cezaevine kondu.
1.2 milyar kullanıcısıyla dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook, tarihinin en uzun süreli erişim sıkıntısını yaşadı. Sosyal ağ, çok sayıda ülkede en az 20 dakika karardı.
Amerikalı bilim insanları, erken doğumu önlemek için 2 gebelik arasında 18 ay beklenmesi önerisinde bulundu.
Bankalar 12 ay süresince işlem yapılmayan kredi kartları ve mevduat hesaplarından ücret almayacak. Tüketicilere hesapları hakkında bilgi vermek için ortak bilgi sistemi kurulacak.
Kırgızistan’da cezaevlerinde işkence iddiaları yaygın. Ülkenin 20 yıllık tarihinde açılan yüzlerce davaya karşın, bugüne kadar sadece 5 polis ceza aldı. 22 yaşındaki Şahida Amanbaye
Irak ordusu, Salahaddin ilinde IŞİD örgütünden 2 ilçeyi geri aldı.
Türkiye’de alkollü içkilerin satış, pazarlama ve reklamına ilişkin düzenlemeyle getirilen alkol yasası 12 Haziran’da yürürlüğe giriyor.
Suudi Arabistan Sağlık bakanlığı, MERS hastalığının bilançosunu açıkladı.
Afganistan’ın Nangarhar vilayetinde özel bir Türk şirketinde çalışan Türk mühendislerin bulunduğu minibüse intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 3 mühendisin yaşamını yitirdiğ
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Halep’te 2014 yılının başında bu yana Esed rejimi güçleri tarafından düzenlenen varil bombalı saldırılarda yaklaşık 2 bin kişinin öldüğünü açı
Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında, Ermenistan tarafından açılan ateş sonucu 2 Azeri asker öldü, 1 asker de ağır yaralandı.
Kharkov-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait uçağı kaçırma girişiminde bulunduğu gerekçesiyle 11 yıl 3 aydan, 42 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Ukrayna uyruk
Güney Amerika ülkesi Kolombiya’da kilisedeki ayinden dönen bir otobüs alev aldı. 31’i çocuk 32 kişi yanarak öldü. Otobüs sürücüsü polis sorgusunda.
Avrupa’nın aşırı sağcı partilerden biri olan Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi’nin, 22 Mayıs’ta yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde büyük bir güç kazanması bekleniyor.
Sinn Fein’in lideri Gerry Adams, 42 yıl önce işlenen bir cinayetle bağlantısı olduğu gerekçesiyle tutuklandı.