Ümmet olma bilinci; taşa toprağa, vadiye, bahçeye, anıtsal yapılara ve inşa etmiş olduğumuz tarihe gösterilen ilgi ile değil, yaşayan ve yaşadıklarını devreden Müslüman kardeşine g�
Kulaklarımda bir soru cümlesi çınlamakta: ‘Bu yöneliş nereye?’
İbni Haldun meşhur eseri Mukaddime’de “ilim ve öğretim tabii bir haldir” der ve görüşünü şöyle temellendirir: İnsan, diğer varlıklardan düşünme yeteneğiyle ayrılır.
“İşte bu bizim de Musa’nın da gerçek tanrısıdır. Ne var ki Musa, gerçek tanrısını unuttu (da Sina dağına onu aramaya gitti)” dediler. (Taha / 88)
Timeturk Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek Demokratikleşme sorunu ve Çözüm sürecini ayrı ayrı tanımlayarak bu iki konunun aslında iç içe geçmiş unsurlar olduğunu belirtti.
FIBA yöneticileri, basket maçlarında başörtüsü takılması için 2 yıllık deneme aşamasına geçilmesi karar vermişti.
BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon tarafından oluşturulan komisyon, İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı Gazze saldırılarında sivillerin sığındığı BM kurumlarını hedef aldığını belgeledi
Sağlıksız ve zor koşullarda çöplerden atık kâğıt topluyorlardı. Şimdi ise üniforma, maske ve eldivenle çalışıyorlar. Üstelik sosyal güvenceleri var. Sultangazi Belediyesi'nin istihd
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri, girdikleri bir kahvehanede siyasi propaganda yaptıktan sonra ateş açtı. Saldırıda bir kişi bacağından yaralan
Mısır yönetimi, Gazze sınırında daha önce bir kilometre olarak belirlediği tampon bölgenin, iki kilometreye çıkarılmasına karar verdi.
Kremlin Basın Sözcüsü Peskov, Türkiye-Rusya ilişkilerinin gelişmeye devam etmesini umut ettiklerini söyledi, “Çok sayıda ortak projemiz var, bu nedenle yapacak çok işimiz var" dedi.
ABD'nin Baltimore kentinde gözaltındayken hayatını kaybeden siyah genç Freddie Gray'in cenaze töreninden sonra çıkan olaylarda 15 polis yaralandı. Kentte olağanüstü hal ve bir hafta boyunc
Suriye’de muhalif gruplar, önceki gün de rejim güçlerine ait stratejik öneme sahip Karmid karargahında kontrolü sağladı. Esad güçlerinin, İdlib’de şehir merkezi ve kırsal bölgeleri bo
HSYK 2. Daire Başkanı Yılmaz, "Kimsenin suç işleme özgürlüğü yok. Hakimler anayasada tarif edildiği üzere, anayasa ve hukuka uygun vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler" dedi.
Sözde soykırım tartışmaları sonrası Rusya'dan yeni bir Türkiye açıklaması geldi.