Sosyal Medya

Güncel

Selahattin DemirtaÅŸ'tan haddi aÅŸan ifadeler...

Selahattin Demirtaş, 1 Mayıs'ta işçilerin Taksim'e gitmesini Müslümanların Kabe'ye gitmesine benzetti



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirataÅŸ, Taksim'de 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenler için gerçekleÅŸtirilen anma törenine katıldı. Törende basın mensuplarının sorularını cevaplayan DemirtaÅŸ, burada 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkılmasının Müslümanların Kabe'ye gitmesine ya da Musevilerin Kudüs'e gitmesine benzeyen bir olay olduÄŸunu ifade etti.

DemirtaÅŸ, "Abartılı bir örnek olarak algılanmasın yapacağım karşılaÅŸtırma. Bire bir örnek gibi algılanmasın ama Müslümanlar Kabe'ye giderler hacı olmak için. Museviler Kudüs'e giderler. Dini inançların merkezleri vardır. Mabetleri vardır. Onun dışında hiçbir yerde onu yapamazsınız. Evet dini bir inanç olarak söylemiyorum fakat iÅŸçiler açısından da Taksim olmazsa olmaz bir yerdir. Burada anma, kutlama yapılamazsa o yıl 1 Mayıs Türkiye'de kutlanmamış sayılır" dedi.

"1 Mayıs ÅŸehitleri anılmamış sayılır. Burada, ÅŸu noktada katledildiler. Taksim'i yasaklamak, 1 Mayıs'ı yasaklamaktır. Biz özellikle Sayın BaÅŸbakan'a ÅŸu seçim arifesinde çaÄŸrı yapıyorum. Gelin ÅŸu 1 Mayıs'ta en küçük bir gerilim ve gerginlik olmadan Ä°ÅŸçiler Bayramı bayram gibi kutlasınlar. Anmasını da 1977 1 Mayıs'ının anısına uygun bir ÅŸekilde gerçekleÅŸtirsinler. Bizler de siyasiler olarak hep birlikte emekçilerimizin, iÅŸçilerimizin bu bayramında bu dayanışmasında yanlarında olalım.

TAKSÄ°M DAYANIÅžMASI DA BENZETMÄ°ÅžTÄ°

Geçen yıl da Taksim Dayanışması, Taksim Meydanı için aynı benzetmeyi yapmıştı. Taksim Dayanışması Platformu'nda Türk Tabipler BirliÄŸi adına yer alan Hüseyin Demirdizen, "Taksim yerine baÅŸka bir yer gösterilmesi, inananların hac ibadetini baÅŸka bir yerde yerine getirmelerini istemek gibi bir ÅŸey" ifadesini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.