Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, işgal altında tuttukları Dağlık Karabağ’da cephe hattında yaşanan olumsuzluklarla ilgili yetkililerin eleştirilmesini yasakladı.
Ermenistan’da konuştuğum akademisyen ve gazetecilerden sıklıkla şunu duydum: “Karabağ’ı kazandık, ama Ermenistan’ı kaybettik.”
Rusya’nın -alışılmışın dışında bir tavırla- operasyona güçlü bir itiraz ortaya koymaması, adeta Azerbaycan’ın ilerleyişine göz yumması, Erivan kadar bölge ülkelerini de şaş�
Yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) tedavi görenlerin sayısı dünya genelinde 8 milyonu geçti.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan’ın işgali altında bulunan Dağlık Karabağ’daki çatışmalarla ilgili, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarını Moskova’ya davet
Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Anar Eyvazov, Azerbaycan ordusunun işgalden kurtardığı bölgelerden bir adım bile geri çekilmediğini vurgulayarak, "Her şey operasyon planına
İsrail’de yeni tip koronavirüs nedeniyle ilan edilen karantina gerekçesiyle getirilen kısıtlamaya rağmen Başbakan Netanyahu karşıtı gösteriler devam ediyor.
HAMAS Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Suudi Arabistan kanadından gelen açıklamalara ilişkin, "Bu açıklamalar, işgalci İsrail'den başka kimseye hizmet etmiyor" yorumunda bulundu.
Türkiye ve Yunanistan arasında NATO Karargahı'nda yapılması planlanan toplantı öncesinde Yunan yetkililer provokatif bir adım atarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kapsayacak şekilde Ege D
Ankara ve Atina arasındaki istikşafi görüşmeler İstanbul'da gerçekleştirilecek.
Ürdün Kralı 2. Abdullah tarafından yeni hükümetin kurulması için görevlendirilen Beşir Hani el-Hasavne'nin tecrübeli bir diplomasi geçmişi bulunuyor.
Soğuk savaş sonrası uluslararası sistemin yapısını formüle eden yeni dünya düzeni Körfez Savaşı''nda kendini test etme imkanı buldu. Amerikan yüzyılının sonu tartışmalarıyla Ameri
Ömrümün önemli bir kısmı muhacirler arasında geçti. Tanıdıklarımın hepsi Balkan kökenli idi. Arnavut, Boşnak, Pomak gibi.
Bir çocuğun kitapla, dergiyle, yazıyla bağı ne kadar kuvvetliyse, interneti ve sosyal medyayı kendi faydasına kullanma olasılığı da o kadar yüksek olur.
Sonunda Dünya Sağlık Teşkilatı da sene başına taçkıran (kovid) aşısının yetişebileceğini açıkladı.