Sosyal Medya

Güncel

Azerbaycan 49 sivil yerleşim yerini daha işgalden kurtarıldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, 49 sivil yerleşim yerinin daha Ermenistan işgalinden kurtarıldığını açıkladı.



Azerbaycan'ın Ermenistan ordusuna karşı sahadaki ilerleyiÅŸi kararlılıkla sürüyor.

Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev, 48 köy, 1 kasaba, 8 stratejik öneme sahip noktanın Ermenistan iÅŸgalinden kurtarıldığını duyurdu.

Aliyev, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda iÅŸgalden kurtarılan yerleri açıkladı:

"Muzaffer Azerbaycan ordusu, Hocavend'in Mets TaÄŸlar, Salaketin, ZoÄŸalbulak, Aragül, TaÄŸavard, Büyük TaÄŸavard, ZerdanaÅŸen ve Åžeher, Hocalı'nın ÅžuÅŸakend, Muhtar ve DaÅŸaltı, Fuzuli'nin AÅŸağı Güzdek, GovÅŸatlı, Mirzecamallı, Åžekercik, Merdinli, Şıhlı, Karamemmedli, Dövletyarlı, Hacılı, Hüseynbeyli ve Saracık, Zengilan'ın Sobu, Karagöz ve Ä°skenderbeyli, Cebrail'in Kalacık, Mollahesenli, Esgerhanlı, Yukarı Nüsüs, Aşık Melikli, Niftalılar, Gerer ve Çelebiler, Gubadlı'nın Karamanlı, Hendek, Hemzeli, Mahrızlı, Hal, Ballıkaya, UlaÅŸlı, Tinli, Hocahan, Boyuneker, Karakoyunlu ve Çereli, Laçın'ın Gülebürd, Sefiyan ve Türkler köylerini iÅŸgalden kurtardı. YaÅŸasın Azerbaycan ordusu. KarabaÄŸ, Azerbaycan'dır."

Aliyev ayrıca, Zengilan'ın Bartaz kasabası ile Bartaz (2 bin 300 metre), Sığırt (1370 metre), Åžükürataz (2 bin metre) tepeleriyle isimsiz 5 stratejik tepenin kurtarıldığını aktardı.

Azerbaycan ordusu, DaÄŸlık KarabaÄŸ'da 27 Eylül'de baÅŸladığı operasyonda, 5 kent merkezi, 3 kasaba ve 240 civarında köy ile bazı önemli tepeleri Ermenistan'ın iÅŸgalinden kurtarmıştı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.