Sosyal Medya

Güncel

Aliyev: Tehdit gelirse Türk askerini davet ederim

Ermenistan’a karşı Dağlık Karabağ’da önemli bir zafer kazanan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev "Azerbaycan büyük bir tehditle karşılaşırsa, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin askeri yardımına başvurabilir" dedi.



Gelen son dakika haberine göre Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev, önemli bir açıklama yaptı.

AZTV'de geçen açıklamaya göre Aliyev "Azerbaycan büyük bir tehditle karşılaşırsa, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askeri yardımına baÅŸvurabilir" dedi.

Aliyev'e Türkiye'den yardım isteyip istemeyeceÄŸiyle ilgili "Türkiye'nin doÄŸrudan askeri katılımını isteyebileceÄŸiniz günü mü bekliyorsunuz? Ermenistan'ın ÅŸimdiden Rusya'ya baÅŸvurduÄŸunu ve ne yapmaya hazır olduÄŸunu sorduÄŸunu gördük. Türkiye'den daha fazla müdahil olmasını isteyeceÄŸiniz günün geleceÄŸini düÅŸünüyor musunuz?" sorusu soruldu.

"BU BÄ°ZÄ°M KONUMUZ"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise şu yanıtı verdi:

"Çok uzaÄŸa bakmak istemiyorum. Çünkü savaÅŸ alanındaki duruma baÄŸlı olacaktır. Ermenistan'ın ve diÄŸer ülkelerin davranışına baÄŸlı olacaktır. Çünkü birçok kez çatışmanın uluslararasılaÅŸmasına karşı olduÄŸumuzu söyledim. Tüm ülkelerden, komÅŸu ülkelerden, komÅŸu olmayan ülkelerden bu çatışmadan uzak durmalarını istedik. Uluslararası kabul görmüÅŸ toprağımızda savaşıyoruz. Bu bizim konumumuz"

"Ä°HÄ°TYAÇ DUYARSAK, BU SEÇENEĞİ DEÄžERLENDÄ°RECEĞİZ"

Bence ÅŸu anda olan ÅŸey devam edecek, dolayısıyla Türk ordusunun müdahalesine gerek kalmayacak. Ancak yıllar önce Türkiye ile saldırganlık durumunda askeri destek saÄŸlayan bir belge imzaladık. Dolayısıyla Türkiye ile Ermenistan ve Rusya'nın bir dereceye kadar aynı formatı ve yasal dayanağına sahibiz. Azerbaycan saldırganlıkla karşı karşıya kalırsa ve Azerbaycan Türk askeri desteÄŸine ihtiyaç duyarsa, onları davet edip bu seçeneÄŸi deÄŸerlendirebiliriz"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.