ABD Hazine Bakanlığı, Ukrayna’nın doğusundaki kriz nedeniyle Rusya’ya karşı aldığı en güçlü yaptırım kararını açıkladı. Yeni yaptırımlar Rusya'nın önemli enerji ve savunma ş
Kahramanmaraş'ta son günlerde Suriyeli göçmenlerin suç işleyip husursuzluğa neden olduğunu öne süren bir grup çadırkente yürümek isteyince polis müdahale etti.
Libya’nın başkenti Trablus'taki uluslararası havalimanına sabah saatlerinde roket saldırısı düzenlendi. Milis güçler arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle THY İstanbul seferi dahil bi
19 yıl önce bugün BM korumasındaki Srebrenitsa'ya giren Sırp güçleri 8 binden fazla Bosnalı Müslüman erkeği katletti. Kararsızlık içindeki uluslararası toplum, gözünü karartmış, a�
Dünya Bankası'nın raporuna göre Sahraaltı Afrikası'nda 2030'a kadar sıcaklık 1,5 derece artacak. Bu 10 milyon çocuğun daha yetersiz beslenmesine neden olabilecek.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Bayraktar, su ürünleri avcılığının geçen yıl yüzde 13,5 gerilemesi nedeniyle, üretimin 607 bin tona düştüğünü açıkladı.
Uzmanlara göre uyuşturucu kullanımında yaş ortalamasında giderek düşüyor, tedavi merkezlerine başvuru sayısı artıyor ve bu vahim tablonun göç, yeterli önlem alınmaması, bölgenin pol
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un öldürülmesini konu olan Hollywood filmi, ABD ile Kuzey Kore arasında yeni bir gerilime neden oldu.
Avrupa Birliği dışişleri bakanları, "ciddi insan hakları ihlallerindeki sorumlulukları" nedeniyle Suriyeli 12 bakanı yaptırım listesine aldı
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’in ele geçirdiği Irak’ın Musul kenti hareketli günler yaşıyor. IŞİD’den korkanlar kenti terk ederken, çaresiz olanlar geri dönüyor. Bu durumun yarattı�
Almanya’da aşırı sağ ve sol grupların neden olduğu şiddet olaylarında büyük artış yaşandığı açıklandı. İslamcı terör kamplarından dönen gençlerin sayısı da arttı.
Irak Başbakanı Nuri Maliki, Musul kentinin IŞİD kontrolüne girmesi nedeniyle orduda görev yapan dört komutanı ‘görevlerini ve sorumluluklarını yerine getirmedikleri’ gerekçesiyle görevd
Mülteci politikaları nedeniyle eleştirilerin odağında olan AB, yeniden yerleştirme programı çerçevesinde yeni adımlara hazırlanıyor.
Almanya’da 2013 yılında çocuk pornografisi nedeniyle soruşturma açılan vakaların yeniden arttığı bildirildi.
Gazze hükümeti, ambargo nedeniyle zor bir süreçten geçen Gazzeli 65 bin aileye 24 milyon dolar tutarında yardım dağıtacak.