Sosyal Medya

YaÅŸam

'Suriyelileri istemiyoruz' eylemine müdahale

Kahramanmaraş'ta son günlerde Suriyeli göçmenlerin suç işleyip husursuzluğa neden olduğunu öne süren bir grup çadırkente yürümek isteyince polis müdahale etti.



KahramanmaraÅŸ'ta kalan Suriyelilerin ülkelerine dönmelerini isteyen yaklaşık bin kiÅŸi sosyal medyadan örgütlenerek protesto gösterisi yaptı. 

Ellerinde Türk bayraklarıyla ‘Suriyelileri istemiyoruz’ sloganı atarak yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Uyarılara raÄŸmen dağılmayan grup, Trabzon Bulvarı’nı trafiÄŸe kapattı. 

Suriyeli ailenin bulunduğu araca saldırı

Gruptakiler, Kıbrıs Meydanı'nda pak halindeki Suriye plakalı bir otomobilin camlarını kırdı. BaÅŸka bir grup ise Kent Parkı'nda önlerine çıkan ve içerisinde Suriye ailenin bulunduÄŸu baÅŸka bir otomobile saldırdı. Otomobilin camlarını kırarak, Suriyeli aileye saldıran kalabalık, polisin havaya ateÅŸ açmasıyla bölgeden uzaklaÅŸtı. Suriyeli ailesi ise kırık camlı ve hasar gören otomobille yoluna devam etti.

Gruptakiler Suriyelilere ait bazı iş yerleri de zarar verdi.

YürüyüÅŸe geçen grubu durdurmak isteyen bazı vatandaÅŸlar ile gruptakiler de kavga etti.

Bölgeye gelen Emniyet Müdürü Ümit YaÅŸar Adalar megafonla yapılanların kanunsuz olduÄŸunu söyleyerek kalabalığın dağılmasını istedi. Emniyet Müdürü Adalar’ı dinlemeyen ve ıslıklarla protesto eden gruba polis müdahale etti. Jandarma ekipleri de destek için kent merkezine geldi. Olaylarda 1’i polis, 2 kiÅŸi yaralandı. 2 kiÅŸi de gözaltına alındı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.