Sosyal Medya

Dünya

Afrika daha da ısınacak

Dünya Bankası'nın raporuna göre Sahraaltı Afrikası'nda 2030'a kadar sıcaklık 1,5 derece artacak. Bu 10 milyon çocuğun daha yetersiz beslenmesine neden olabilecek.



Dünya Bankası Afrika raporunda, önlem alınmazsa Sahraaltı Afrika'sında sıcak hava dalgasının ekinlere büyük zarar vereceÄŸi ve bazı türlerin ortadan kalkmasına neden olacağı uyarısında bulundu. Gelecek 35 yılda, 10 milyon çocucuÄŸun daha yetersiz beslenmeyle karşı karşıya kalabileceÄŸi belirtildi. 

Sahraaltı Afrikası'nda sıcaklığın 2030'a kadar 1,5 ve 2080'e uzanan dönemde 4 derece artması bekleniyor. Raporda sıcaklığın bu kadar yükselmesi, bugün bölgenin yüzde 25'ini kaplayan savanların (bitki örtüsünün) oranının 14'e gerilemesine yol açabileceÄŸi belirtiliyor. 

Sanayi devriminden bu yana sıcaklığın 2 derece artması bölgedeki ekosistemi etkilemiÅŸ durumda. Sahraaltı Afrikası'na özgü bitki türleri yüzde 51, hayvan türleri ise yüzde 15 azaldı. 

Raporda, sıcaklığın 2 derece artmasının ekin alanlarının yüzde 40-80'inin yok olmasına yol açabileceÄŸi, bunun da 2050'ye kadar 10 milyon çocuÄŸun daha yetersiz beslenmeyle karşı karşıya kalacağı anlamına geldiÄŸi belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.