NATO üyesi ülkelerin liderleri Galler’in Newport şehrinde bir araya geliyor. İki günlük zirveye Ukrayna krizi ve Rusya'ya karşı alınacak önlemlerin damga vurması bekleniyor.
Afganistan’ın kuzeyindeki Gazni şehrinde polis ve istihbaratçıları hedef alan iki bombalı saldırıda 18 kişi öldü, 70 kişi de yaralandı.
ABD ve İran, Cenevre’de nükleeri sürdürüyor. Ekim ayına kadar kapsamlı bir anlaşmaya varılması hedefleniyor.
El Kaide lideri Eymen Zevahiri, Hindistan El Kaidesinin kurulduğunu açıkladı. "Hindistan, Pakistan, Bangladeş ve Myanmar'daki mücahitleri tek çatı altında topladık" dedi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cuma gününe kadar Ukrayna ve Rusya yanlısı isyancılar arasında bir barış anlaşmasına varılmasını umduğunu söyledi.
İlk oturumda Filistin, Libya ve Irak'taki gelişmeler ele alındı.
Afganistan'da Taliban'la bağlantılı Hizbi İslami grubu, Irak ve Suriye'de birçok kent ve kasabayı ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne katılabileceğini açıkladı.
Ebola ile mücadele için Liberya’da bulunan ABD’li doktorun virüsü taşıdığı kesinleşti. Gıda stoklarının azaldığı ülkede görev yapan birçok doktor ise greve başladı.
Netanyahu, Hamas ve Hizbullah'ı "insanlığın düşmanı" olarak nitelendirdi.
BM Gıda ve Tarım Örgütü konuya ilişkin rapor yayımladı.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler için düzenlenen programda yaptığı konuşmada Papa'ya tepki gösterdi.
Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, 'ülkenin krizden çıkması için' bir hafta içerisinde yeni hükümetin kurulması ve akaryakıt fiyatlarının düşürülmesi kararı aldı.
İsrail, Filistinli eski bakan Halid Ebu Urfe ve eski milletvekili Ahmed Tutah'ı serbest bırakırken, Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde düzenlediği ev baskınlarında 21 Filistinliyi gözalt
12 bin civarında hakim ve savcının oy kullanacağı 12 Ekim HSYK seçimlerinde, her meslek örgütüne göre güç dengeleri farklı. En kritik rakam ise Cemaat etkisindeki yargı üyeleri. Demokra
Ukrayna krizi ve NATO'nun doğu Avrupa'daki varlığına cevaben Rusya'nın askeri doktrinini değiştireceği bildirildi.