Sosyal Medya

Dünya

New York'ta 29. Müslüman Günü Yürüyüşü

New York'ta 29. Müslüman Günü Yürüyüşü tekbir ve dualar eşliğinde gerçekleşti.



ABD’de faaliyet gösteren çok sayıdaki Müslüman grubun ortak düzenlediÄŸi etkinlik, trafiÄŸe kapatılan ünlü Madison Caddesi üzerinde kılınan öÄŸle namazının ardından baÅŸladı. Türkiye, yürüyüÅŸte az sayıda katılımcıyla temsil edildi. YürüyüÅŸ sırasında Türk bayrağı, Türk Hars BirliÄŸi BaÅŸkan Danışmanı Ä°brahim KurtuluÅŸ ve 42 yıldır ABD’de yaÅŸayan emekli modacı Åževkiye Sun tarafından taşındı. ABD'de yaÅŸayan Müslümanlar da bayraklarıyla ülkelerini temsil etti.

Çevrede güvenlik önlemi alan güvenlik birimlerinin birden fazla takımla iÅŸtirak ettiÄŸi yürüyüÅŸte, atlı polisler izleyicilerden yoÄŸun ilgi gördü.

Zor günler geçiren Müslüman ülkelerin problemlerine dikkati çekilen etkinlikte Mısırlı bir grup; ABD BaÅŸkanı Barack Obama, Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry ve Mısır'da darbeyle göreve gelen CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah es-Sisi'nin canlandırıldığı tiyatral gösteriyle tepkilerini dile getirdi. Rabia iÅŸaretleri yapılan, sloganlar atılan yürüyüÅŸte, daraÄŸacına asılan temsili Mısırlı kadın dikkati çekti.

Müslümanlarla birlikte yürüyen bir grup Yahudi, taşıdıkları dövizlerle Filistin'e yönelik ambargonun bir an önce sona ermesini ve Filistin halkı için adalet istediklerini anlattı.

EtkinliÄŸin ikinci bölümünde, dualar eÅŸliÄŸinde gerçekleÅŸen söyleÅŸilerde ise terör örgütü Irak Åžam Ä°slam Devleti'nin (IŞİD) benimsediÄŸi vahÅŸetin Müslümanlıkla baÄŸdaÅŸmayacağının altı çizildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.