ABD'nin başını çektiği koalisyon IŞİD'e 800 hava saldırısı yaptı ancak saldırılar IŞİD'i geriletemedi. Aksine Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki alan iki katına çıktı
Almanya'da 2001'den bu yana gerçekleştirilen 297 ırkçı saldırının 244'ünün failine ulaşılamadı.
IŞİD ve Ortadoğu'da yaşananlar derken Paris'teki saldırılarla birlikte İslamofobik söylemler daha yaygın hale gelmeye başladı. Adeta ikinci bir 11 Eylül sayılabilecek bu saldırılar, Avr
Charlie Hebdo saldırılarının ardından Fransızlar bundan sonra toplumda birliğin sürdürülmesi gerektiğinde hemfikir. Al Jazeera'nin Paris'te konuştuğu bazı vatandaşlar ülkenin yeni bir
Suriye'de rejim güçlerinin ablukası altında bulunan ve hava saldırılarına maruz kalan Doğu Guta bölgesindeki halk, soğuk havalardan korunmak için elindeki tüm imkanları kullanıyor.
Al Jazeera, Charlie Hebdo saldırılarının ardından Paris'te üç önemli camide Müslümanlarla konuştu. Müslüman toplum üzgün, "Saldırganlar peygamberimize ihanet etti" diyorlar.
Fransız basını, Fransa Başbakanı Valls’in, Paris'teki saldırıları protesto yürüyüşüne katılan İsrail Başbakanı'nın korumalarıyla tartıştığını yazdı.
Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırılar sonrası başlayan 'ifade özgürlüğü' tartışmaları, Fransa'da bu hakkın tüm inanç gruplarına eşit verilmediğini gösteriyor.
Eski Fransız milli futbolcu Eric Cantona, Charlie Hebdo benzeri terör saldırılarının İslam'a karşı kullanılmaması gerektiğini söyledi. Cantona, geçmişte Hristiyan radikallerin de Müsl�
İstanbul’da ikamet eden Suriyeli mülteciler 14 Ocak Çarşamba akşamı Sultanahmet’te Charlie Hebdo ile gündeme gelen Peygamberimize yönelik saldırıları protesto ettiler.
Fransa'nın başkenti Paris’te geçen hafta düzenlenen saldırıların ardından "terörü övmek" suçlamasıyla 54 dava açıldı.
Fransa'daki saldırılar IŞİD içindeki 'yabancı militanlar'ı yeniden gündemin odağına taşıdı. Irak istihbarat kaynakları son 2 yılda örgüte 17 bin 400 militanın katıldığını, Avrup
Paris’teki kanlı dergi baskını ve sonrasında yaşanan tiyatronun neticesinde Avrupa’daki Müslüman toplumlara yönelik baskı ve saldırılar zirve yapacaktır.
Charlie Hebdo saldırısının ardından, Fransa genelinde Müslümanlara yönelik 50’nin üzerinde saldırının gerçekleştiği bildirildi.
Fransa’da yaşanan saldırılarda akıllarda kalan önemli konulardan birisi de güvenlik güçlerinin istihbari ve teknik anlamdaki zafiyeti oldu.