Dünya çapında daha önce hiç olmadığı kadar çok sayıda mülteci olduğu saptandı. Birleşmiş Milletler'in tahminine göre savaş ve şiddetten kaçan 60 milyondan fazla insan bulunuyor.
Halep Üniversitesi'nde akedemisyenlik yaparken iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Rana Safaa Sayah, aynı görevini Türkiye'de de yapmak istiyor; ancak izni yok. Sayah, yurt dışına çık
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, bugün Irak’ın şikayeti üzerine, Başika bölgesindeki Türk askerlerinin durumunu görüşecek.
Cumhurbaşkanı başdanışmanlıklarına Ayşen Gürcan, Mehmet Uçum, Şeref Malkoç ve Hamza Yerlikaya atandı.
Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin Türkiye ile ilişkilerin eskiden olduğu gibi normalleşmesini umduğunu söylemesi Türkiye-Mısır ilişkilerinin normalleşmesi yönündeki beklentil
Rusya Devlet Başkanı Putin, Mersin Akkuyu Nükleer Projesi'nde anlaşmayı bozmayacaklarını açıklarken, Türk Akımı Projesi için de AB'nin garantör olması gerektiğini söyledi. Türkiye is
İngiltere, Mısır’ın darbenin ardından ‘terör örgütü’ ilân ettiği Müslüman Kardeşler hakkındaki raporu yayımladı. Raporda örgütle ilişkili olmanın aşırılıkçılık gösterge
BM, İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd, Burundi'de artan şiddet olaylarının iç savaşa kadar uzanabileceği konusunda uyarıda bulundu.
Başakşehir Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, öğretmenleri Esra Çiftçi Dindar rehberliğinde bir gazete çıkarmaya başlamışlar.
Rusya Donanması’na ait, “Yamal” Çanakkale Boğazı’ndan geçerek Marmara Denizine açıldı.
İnsan dışkısı yedirmenin işkence olmadığını söyleyerek büyük tepki çeken Şengör, Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan'ı 'eşkiya' olarak tanımladı.
Rusya'nın, dün bir Türk gemisiyle Karadeniz'de yaşandığı iddia edilen krizi bahane ederek Odesa şehrindeki iki petrol platformunu kendi karasularına taşıdığı öğrenildi.
Mısır'da darbe karşıtı gösterilerde yaşanan olaylardan dolayı yargılanan 237 kişiye müebbet, 26 kişiye 10'ar yıl hapis cezası verildi.
Diyarbakır'da teröristler, karakolun yanında hazır bekletilen Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'nın (TOMA) altına piknik tüpünün içerisine yerleştirilmiş yüksek tahrip gücü olan bomba
Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Alexey Ulyukayev, Türkiye ile anlaşmaları imzalanmış bütün projelerin gerçekleştirileceğini söyledi. Rus Bakan, bu projelere 2018 yılında Rusya’da düzen