Karadeniz’i bilmeyenler, ‘Kardeşim, niye dere kenarlarına ev yaparlar?’ diye konuşurlar.. Yamaçlara yapılan evlerin heyelân sonunda yıkılışında da, ‘Niye oralarda ev yapılar ki? �
Sudan'da iktidarın sivil kanadını temsil eden Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri (ÖDBG), İsrail'le ilişkilerin normalleştirilmesini reddettiklerini açıkladı.
Hukukçu Şeyma Döğücü, ilahiyatçı Hatice Arpaguş, reklamcı Ayşe Kalyoncu, psikolog Özlem Şener aynı masada bir araya gelerek reklam ve kadın konusunu ele aldılar. Kübra Sönmezışık
Afganistan'ın kuzeyinde hükümet güçlerine yönelik bombalı araç saldırısı düzenlendiği bildirildi.
Almanya’da tedavi altına alınan Rus muhalif lider Alexei Navalny’ye yapılan testlerden çıkan ilk bulguların zehirlenmeye işaret ettiği bildirildi.
Milli Savunma Bakanı Akar, Yunanistan’ın,"Oruç Reis araştırma gemisinin faaliyet alanı ile kısmen örtüşen bir bölgede saha ilan ederek tatbikat düzenleyeceği"ne yönelik açıklamasın�
MBZ’nin İsrail ile yaptığı anlaşma sadece zaten var olan ilişkinin açığa çıkmasından başka bir şey değil.
Malazgirt'te 26 Ağustos 1071'de Bizans ordusunu bozguna uğratan Sultan Alparslan, heybetli duruşu, cesareti, inancı, öngörüsü, kararlılığı ve uyguladığı savaş taktiğiyle Türklere Ana
Libya Başkanlık Konseyi, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) verdiği desteklerden dolayı Türkiye ve Katar’a teşekkür etti.
Ünlü televizyon kanalı Al Jazeera'nın özel haberine göre, Kıbrıs Rum yönetimi iki yıl boyunca onlarca suçlu ve kaçağa 'altın pasaport' sattı. Güney Kıbrıs'a en fazla başvuru yapı
Sovyetler dağılmış, Rusya varoluş buhranı yaşıyordu. Ülkenin ilk başkanı Boris Yeltsin başbakanlığa atadığı genç adamı desteklediğini duyurup köşesine çekilmeye karar vermişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anadolu'yu inşa ettik, gelin bir de artık şöyle bir, iki veya daha fazla uçak gemisi de inşa edelim. Sadece Anadolu yetmez, bu adımı da atmamız lazım." dedi.
Tarihe ilgi duyan çocukların hayallerinin bir köşesinde hep yaşadıkları coğrafyayı yönetmek olur. Jul Sezar; Galya’da bataklığa saplandığı günlerde ne susuzluktan şikayet ediyordu n
İsrail’in 16 Ağustos'ta Filistinli balıkçıların avlanmasına izin vermeyeceğini açıklamasının ardından, denizde de İsrail’in uyguladığı engeller görsel medyaya düştü.
Ergün Yıldırım / Yenişafak