Sosyal Medya

Güncel

İstanbul'daki Fetih ve HAMAS görüşmesi memnuniyetle karşılandı

Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye, "Hükümet, gelecek seçimlerin başarısı için tüm gerekli unsurları yerine getirmeye hazır." dedi.



Filistin BaÅŸbakanı Muhammed Ä°ÅŸtiyye, Ä°stanbul'da iki gündür devam eden Fetih ve Hamas hareketleri arasındaki görüÅŸmelerin olumlu olmasından övgüyle söz etti.
 
Yazılı açılamada bulunan Ä°ÅŸtiyye, Filistin'de yapılması planlanan seçimlere iliÅŸkin müzakerelerdeki uzlaşı hakkında deÄŸerlendirmelerde bulundu.
 
Hükümetinin Ä°stanbul'da yürütülen olumlu diyalog ortamını büyük bir ilgiyle takip ettiÄŸini dile getiren Ä°ÅŸtiyye, görüÅŸmelerin bölünme sayfasını sonlandıracak bir mutabakatla tamamlanması ümidi içinde olduklarını kaydetti.
 
Ä°ÅŸtiyye, demokratik hayatın yenilenmesi ve ulusal birlik duvarının saÄŸlamlaÅŸtırılması için seçimleri bir giriÅŸi kapısı olarak gördüÄŸünü belirterek "Hükümet, gelecek seçimlerin baÅŸarısı için tüm gerekli unsurları yerine getirmeye hazır" ifadelerini kullandı.
 
Ä°stanbul'da salı gününden bu yana Hamas heyeti ile Fetih Hareketi heyeti arasında yoÄŸun toplantılar yapılıyor. Toplantılarda, Filistin'de son durum ve genel seçimlerin düzenlenmesine iliÅŸkin konular ele alınıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.