Güncel
İstanbul'daki Fetih ve HAMAS görüşmesi memnuniyetle karşılandı

Follow @dusuncemektebi2
Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye, "Hükümet, gelecek seçimlerin başarısı için tüm gerekli unsurları yerine getirmeye hazır." dedi.
Filistin BaÅŸbakanı Muhammed İştiyye, İstanbul'da iki gündür devam eden Fetih ve Hamas hareketleri arasındaki görüÅŸmelerin olumlu olmasından övgüyle söz etti.
Yazılı açılamada bulunan İştiyye, Filistin'de yapılması planlanan seçimlere iliÅŸkin müzakerelerdeki uzlaşı hakkında deÄŸerlendirmelerde bulundu.
Hükümetinin İstanbul'da yürütülen olumlu diyalog ortamını büyük bir ilgiyle takip ettiÄŸini dile getiren İştiyye, görüÅŸmelerin bölünme sayfasını sonlandıracak bir mutabakatla tamamlanması ümidi içinde olduklarını kaydetti.
İştiyye, demokratik hayatın yenilenmesi ve ulusal birlik duvarının saÄŸlamlaÅŸtırılması için seçimleri bir giriÅŸi kapısı olarak gördüÄŸünü belirterek "Hükümet, gelecek seçimlerin baÅŸarısı için tüm gerekli unsurları yerine getirmeye hazır" ifadelerini kullandı.
İstanbul'da salı gününden bu yana Hamas heyeti ile Fetih Hareketi heyeti arasında yoÄŸun toplantılar yapılıyor. Toplantılarda, Filistin'de son durum ve genel seçimlerin düzenlenmesine iliÅŸkin konular ele alınıyor.
Henüz yorum yapılmamış.