ABD ve Rusya anlaştı: Türkiye'nin Suriye sınırını BM izleyecek.
Rus jetleri ve Esed rejimi birliklerinin Türkmen köylerine yaptığı hava saldırılarının devam ettiği öğrenildi.
Mersin’de, Diyarbakır’daki olayları protesto etme amacıyla yürüyüş düzenlemek isteyen HDP’lilere bir vatandaş Türk bayrağı ile tepki gösterdi.
Çin, Hammaddenin kolay ve ucuz olarak elde edildiği Afrika kıtasında etkisini arttırmak için çalışmalarını hızlandırdı.
Kilis'in karşısında IŞİD denetiminde olan Suriye'nin 3 köyü şiddetli çatışmaların ardından muhaliflerin kontrolüne geçti.
İtalya Başbakanı Matteo Renzi, IŞİD tehdidi altındaki Musul Barajı’nın korunması için Irak’a 450 asker göndereceklerini açıkladı. Barajın onarım ihalesini İtalyan bir şirket kazanm
Şırnak Cizre’de PKK’ya karşı yürütülen operasyon hakkında açıklama yapan Genelkurmay, “Teröristler tarafından açılan ateşe karşılık verilmesi sonucu, sekiz Bölücü Terör Örgü
Türk hava sahasını ihlâl ettiği için düşürülen Rus uçağıyla ilgili Moskova, benzer bir olayın bir daha yaşanmaması için Ankara'dan garanti istedi. Bu talebe Türk Dışişleri'nden an
Rusya, sınır ihlali yapan uçağının Türkiye tarafından düşürülmesi ile ilgili olarak tazminat talebinde bulunarak, aynı olayın tekrar etmemesi için garanti istedi.
Birleşmiş Milletler'in İran'a uygulanan yaptırımları denetleyen komitesi, İran'ın 10 Ekim'de gerçekleştirdiği İmad balistik füze denemesinin, BM Güvenlik Konseyi yaptırımlarının ihl�
Çin devletinin büyük kaynaklar ayırarak keçi, sığır, at ve köpeklerle ilgili attığı son adım tedirginliği bir kat daha artırdı.
AK Parti milletvekili ve Libya Özel Temsilcisi olarak görevlendirilen Emrullah İşler Libya'daki barışın sağlanmasında Türkiye'nin rolünün büyük olduğunu belirtti.
Kürdistan Demokrat Partisi’nden (KDP), PKK’yı da kapsayan Kürdistan Topluluklar Birlği’ne (KCK), “Kürt milletine sorun ve engel çıkarmaktan başka ne yaptınız?” tepkisi geldi.
Bir Rus cruise füzesinin bir parçası, sorunlu bir deneme sırasında, Rus Arktik dairesindeki bir apartmana isabet etti.