Tunus’un Cezayir sınırı yakınlarındaki Kassarin ilinde ordu birlikleriyle silahlı gruplar arasında çıkan çatışmada en az iki asker öldü.
ABD Senatosu alt komitesi, Washington’un İsrail’in askeri harcamaları ve 'Demir Kubbe' savunma sistemine 621 milyon dolarlık yardımda bulunmasını öngören tasarıyı onayladı.
8 gündür Gazze'ye saldıran İsrail ordusunun, bu sabah Mısır'ın 'ateşkes' girişimini kabul ettikten sonra Gazze'ye yönelik askeri operasyonlarına yeniden başladığı duyuruldu.
İsrail’in, Gazze sınırında bir alanı askeri bölge ilan ettiği bildirildi.
Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in askeri operasyona başlaması üzerine bölgeden ayrılmak isteyen 16 Türk'ün ülkeye giriş yaptığını açıkladı.
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan açıklama yapıldı.
Kiev yönetimi, aylardır Rus ayrılıkçıların kontrolünde tutulan doğu kentlerini geri alabilmek için geniş çaplı bir askeri operasyon başlattı.
İsrail, Gazze sınırına çok sayıda asker yığdı.
Nijerya ordusunun bir askeri üsse saldırı girişiminde bulunan Boko Haram militanlarına ateş açtığı bildirildi. Çatışmada en az 59 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.
Obama yönetimi, Suriyeli ılımlı muhaliflere askeri eğitim ve teçhizat sağlanması gibi yardımlar için ABD Kongresi’nden 500 milyon dolar talep etti.
Beş silah arkadaşını öldüren Güney Koreli asker, iki gün süren takipten sonra yakalandı. Askerin saklandığı yerde kendisini de vurduğu bildiriliyor.
Mayıs ayı sonunda PKK tarafından kaçırılan Uzman Çavuş İlhan Çalışkan, Diyarbakır Lice’ye giden BDP ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir heyete teslim edildi.
Azerbaycan - Ermenistan cephe hattında gece gerginlik yaşandı.
Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya yanlılarının bir askeri kargo uçağını düşürdüğünü açıkladı. 49 Ukrayna askeri öldü.
Batı’nın tüm stratejilerini rejimin mutlak mağlubiyeti karşısında “bir sonraki gün” senaryoları üzerinden tasarladığını gören muhalifler, Batı ile belli koşullarda müzakere etmeni