Sosyal Medya

Coğrafyamız

Gazze'den ayrılanlar Türkiye'de

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in askeri operasyona başlaması üzerine bölgeden ayrılmak isteyen 16 Türk'ün ülkeye giriş yaptığını açıkladı.



Ä°srail'in 8 Temmuz günü Gazze Åžeridi'ne yönelik askeri operasyona baÅŸlaması üzerine, bölgeden ayrılmak isteyen 16 Türk vatandaşı Türkiye'ye geri döndü.

DışiÅŸleri Bakanlığı, Türkiye'nin Kudüs BaÅŸkonsolosluÄŸu'na baÅŸvuru yaparak 13 Temmuz tarihinde Gazze’den ayrılarak Erez kapısı üzerinden 14 Temmuz’da Ürdün’e ulaÅŸan 28 kiÅŸilik grubun 16'sının ülke sınırlarına giriÅŸ yaptığını bildirdi.

Bakanlığın yazılı açıklamasında, diÄŸer 12 kiÅŸinin ise kendi talepleriyle Ürdün’de kaldığını ifade etti.

Açıklamada, BaÅŸbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi BaÅŸkanlığı'nın barınma talebi olan 13 kiÅŸi için gerekli desteÄŸi verdiÄŸini aktardı. Bakanlık, bölgeden ayrılmak isteyen vatandaÅŸlara her aÅŸamada destek verileceÄŸinin de altını çizdi.

Türkiye'nin Kudüs BaÅŸkonsolosluÄŸu, daha önce Gazze'de 120 Türk vatandaşının bulunduÄŸunu açıklamıştı.

170 ölü, 800 roket

Bir haftadır devam eden Ä°srail saldırılarında Gazze’de en az 170 kiÅŸi öldü, binden fazla insan da yaralandı. 

Uluslararası toplum ÅŸimdilik bombardımanlar karşılığında Ä°srail’e roket fırlattığı için Hamas’ı kınayıp, Ä°srail’e ciddi uyarıları yapmaktan kaçınırken Gazze’deki durum giderek ağırlaşıyor. 

Ä°srail ordusu, 8 Temmuz’dan bu yana 800'den fazla roketin fırlatıldığını, bin 300'den fazla hedefin vurulduÄŸunu açıklamıştı. 

Hamas liderlerinden İsmail Haniye, "Bu saldırıyı İsrail başlattı ve onlar bitirmelidir. Biz sadece kendimizi savunuyoruz" şeklinde konuşmuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.