Sosyal Medya

Dünya

Askeri birlikler operasyon emri bekliyor

İsrail, Gazze sınırına çok sayıda asker yığdı.



Ä°srail ordu sözcüsü Avichay Adraee, "Piyade birlikleri ve zırhlı araçlar Gazze'ye kara operasyonu düzenlemek üzere sınırda hazır ÅŸekilde verilecek emri bekliyor." dedi. Adraee, Genelkurmay BaÅŸkanlığı tarafından Gazze için hazırlanan müdahale planının kara operasyonunu da içerdiÄŸine dikkati çekerek "Plan hükümet tarafından bir bütün olarak kabul edildi. Dolayısıyla kara operasyonu da bugün, yarın veya uygun görülen en kısa zamanda baÅŸlayabilir" ifadelerini kullandı.  

Ä°srail'de hükümetin 40 bin yedek askerin orduya alınmasına yeÅŸil ışık yaktığına da deÄŸinen Adraee "Ancak yedek askerlerden henüz sınırlı sayıda bir kısım silah altına alınmış durumda " diye konuÅŸtu. Adraee, gidiÅŸatın kara operasyonunu gösterdiÄŸini vurgulayarak "Hamas'ın uzun menzilli füzelerle Ä°srail ÅŸehirlerini vurması bunu kaçınılmaz kılıyor. Ancak söz konusu müdahale iÅŸgal deÄŸil, kara operasyonu olacaktır" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, ordunun her seçenek için hazır beklediÄŸini söylemiÅŸti. Ä°srail, olası kara operasyonu için 40 bin yedek askerini orduya çağırmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.