Pazartesi günü Türkiye’yi ziyaret edecek İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile masadaki önemli başlıklardan biri doğalgaz anlaşması. İki ülke arasında hem pahalılığından dolayı uluslarara
Kolombiyalı gerilla örgütü FARC ay sonuna kadar tek taraflı ateşkes ilan etti. Hükümet ile örgüt arasında yürütülen barış müzakerelerinde ilerleme kaydedildiği bildiriliyor.
Terre des Hommes adlı sivil toplum kuruluşunun araştırmasına göre, dünyada 21 milyon kişi zorla çalıştırılıyor. Bunların 5,5 milyonu ise çocuk.
Uluslararası Para Fonu Mısır’da darbe sonrası yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı olan Abdulfettah Sisi’yi tebrik etti ve Mısır’a yardıma hazır olduğunu açıkladı.
Avrupa Merkez Bankası’nın parasal genişleme kararı, Borsa İstanbul’u 80 binin üzerine taşıdı. Dolar 2.10, euro 2.86 TL’den işlem görüyor.
Ülkede ordu birlikleri ile Husiler arasındaki çatışmaları durdurmak için taraflar arasında ateşkes anlaşması imzalandı.
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Direktörü Yukiya Amano, nükleer programının denetimi konusunda gösterdiği işbirliği çabalarından ötürü İran’ı övdü.
İki ülke arasında 7 milyon 200 bin dolarlık anlaşma imzalandı.
Suriye’nin Türkiye sınırındaki Rasulayn ilçesine bağlı köylerde kontrolü ele geçirmek isteyen IŞİD ile PYD güçleri arasında çatışmalar şiddetlendi.
Almanya’da yapılan uzun süreli bir araştırma, göçmen gençlerin suça daha eğilimli olduğu yönündeki klişeyi yıktı. Araştırmanın sonuçları, Alman gençler ile göçmen gençler aras
Uluslararası Çalışma Örgütü’nün son raporuna göre, kalkınmanın eşiğinde olan ve gelişmekte olan ülkelerde ekonomik iyileşme gözleniyor. Ancak ülkesini terk edenlerin sayısı da art
Müslümanlarla İsrail polisi arasındaki arbedede 3 Türk vatandaşı darbedildi.
Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Catherine Ashton ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif arasında İstanbul’da sürpriz bir şekilde başlayan görüşmeler devam edecek.
Çocuklar bir sorunla karşılaştıklarında ana babalar genellikle öğüt verme, kendi deneyimlerinden öğretici örnekler gösterme ya da sorunu çözümleyebilme amacıyla soru sorarak çocuğu
Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, İran’ın nükleer silah yapımında kullanılabilecek yüksek düzeyli zenginleştirilmiş uranyumun çoğunu seyrelttiğini açıkladı.