Afganistan’da devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunda meydana gelen şiddet olaylarında yaklaşık 250 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Ülkenin doğusunda Eş Şebab örgütünün düzenlediği saldırılarda en az 48 kişi hayatını kaybetti. 25’ten fazla kişi de yaralandı.
2013-2014 eğitim öğretim yılı sona erdi.
Kırgızistan’da cezaevlerinde işkence iddiaları yaygın. Ülkenin 20 yıllık tarihinde açılan yüzlerce davaya karşın, bugüne kadar sadece 5 polis ceza aldı. 22 yaşındaki Şahida Amanbaye
SGK İzmir Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı.
Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile Ruanda askerleri arasında sınırda çatışma çıktı
Mübarek döneminin öncü muhalif isimlerinden olan Alaa Abdülfettah, protesto kanununu çiğnediği gerekçesiyle hapse mahkum oldu
Güney Kore’de nisan ayında çoğu çocuk 300’den fazla kişinin öldüğü kazada görev yapan 15 feribot mürettebatı görevi ihmal ve cinayet suçlamalarıyla mahkemeye çıktı.
Aile sorumluluğunu yerine getiremediği takdirde çocuğu başkasına verilecek.
Terre des Hommes adlı sivil toplum kuruluşunun araştırmasına göre, dünyada 21 milyon kişi zorla çalıştırılıyor. Bunların 5,5 milyonu ise çocuk.
Proje tamamlandığında 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak.
Federal İstatistik Kurumu‘nun 2011 yılı verilerine göre, Almanya’da 15,3 milyon kişi göçmen kökenli. Bu da nüfusun yüzde 19,2’si anlamına geliyor.
75 centi almak için kuyuya inen 7 kişi oksijensiz kalarak hayatını kaybetti.
Gazze hükümeti, ambargo nedeniyle zor bir süreçten geçen Gazzeli 65 bin aileye 24 milyon dolar tutarında yardım dağıtacak.
Mali’nin kuzeyindeki Kidal’da operasyon başlatan Mali ordusundan 50 asker, isyancı Tuareglerle girdiği çatışmalarda öldürüldü. Çatışmalarda 48 asker de yaralandı.