Ukrayna Donetsk'de Slavyansk ilçe emniyet müdürlüğünü ele geçiren silahlı şahıslara yönelik operasyonda 1 polis öldü, 5 polis yaralandı.
Afganistan'da 5 Nisan'da rekor bir katılımla yapılan cumhurbaşkanı seçimlerinin ilk yüzde 10'luk kısmı açıklandı. 2009 seçimlerinde Hamid Karzai karşısında kaybeden Abdullah Abdullah,
Ukrayna, Rusya, Avrupa Birliği ve ABD, Ukrayna'daki siyasi krize çözüm bulmak için 17 Nisan'da Cenevre'de masaya oturma kararı aldı.
Anbar eyaletine bağlı Ramadi kentinde ordu birlikleri ile silahlı gruplar arasında yaşanan çatışmalarda 50 asker ile yedi silahlı grup üyesi hayatını kaybetti. Başkent Bağdat’ta ise bom
ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nde onaylanan 1915 olaylarına ilişkin tasarıya Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, tepki gösterdi.
ABD'nin Pennsylvania eyaletinde dünkü lise saldırısını 16 yaşındaki bir öğrencinin düzenlediği açıklandı.
İsrail'in, Filistinlilere ait 10 evi, diğer bölgelerde de 8 evi yıktığı bildirildi.
Gine ve Liberya’da Ebola virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 100’ü geçti. Yardım örgütleri hastalığın daha da yayılmasını önlemeye çalışıyor.
AKPM içinde 1996 yılından bu yana görev yapan Rus parlamenter heyetinin belli başlı hakları, Moskova’nın Ukrayna ve Kırım politikaları nedeniyle bugün elinden alındı.
ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını destekleyen karar tasarısını onayladı. Senato Genel Kurulu'na da gönderilme ihtimali olan tasarının bağla
30 Nisan’daki seçime hazırlanan Irak’ın başkentinde meydana gelen iki ayrı patlamada 16 kişi öldü, 41 kişi yaralandı. Son 10 günde ölenlerin sayısı 280'e yükseldi.
Sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın yetkilileri, Türkiye'de ofis açılmasının da yer aldığı konuları görüşmek üzere 14 Nisan Pazartesi günü Ankara'ya gelecek.
Batı Şeria’nın batısındaki Yanun köyü, İsrail'in Yahudi yerleşim birimi kurmasına kadar onlarca yıl güven içinde yaşadı. 16 bin dönümlük köyün 13 bin dönümü asker zoruyla Yahud
Piyasaların gözü yarın kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in açıklayacağı Türkiye’nin görünüm raporuna çevrildi. Borsa 73 binin üzerine çıktı. Dolar yeni güne 2.11, euro 2.92
Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda tam gün yasası olarak bilinen düzenlemedeki tıp fakültelerindeki öğretim üyelerinin muayenehanelerinin 18 Nisan'a kadar kapatılmasını öngören hükümlerin y�