AK Parti, CHP, MHP ve HDP 25. Dönem Parlamentosu'nda renkli ve ilginç isimlerle temsil edilecek. 77 yaşındaki Deniz Baykal, Meclis'in en yaşlı üyesi olarak Meclis Başkanı seçimine kadar TBMM
CHP, Kemal Kılıçdaroğlu ile girdiği 3. seçimde de umduğunu bulamadı, seçimi oylarının bir bölümünü HDP’ye kaptırarak ikinci sırada tamamlayabildi.
Konya'dan Ankara'ya hareketinden önce kendisini bekleyen partililere seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Hiç merak etmeyin, bu milletin kararı en doğru karardır" dedi.
Seçime, risk alıp parti olarak giren HDP barajı aştı ve Sırrı Süreyya Önder’in ifadesiyle ‘emanet oylarla’ yüzde 12'ye ulaştı. Partinin milletvekili sayısı 75.
Ömer el-Beşir, partisi Ulusal Kongre'nin meclisteki sandalyelerin 4'te 3'ünü alarak iktidara geldiği genel seçimin ardından yeni hükümeti kurdu.
Tel Aviv Times, seçim manipülasyonlarına erken başlayarak oy verme işleminin henüz başladığı dakikalarda provokasyon kokan bir habere imza attı.
Irak'taki ABD öncülüğünde IŞİD'e hava saldırıları düzenleyen uçaklar yanlışlıkla Irak ordusu ve milis güçlerini vurdu. Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor
Irak'ta DAEŞ'e yönelik koalisyon güçlerinin hava saldırısında 72 militan öldürüldü.
Rusya, Azerbaycan ve Doğu Türkistan'dan gelerek, Türkiye üzerinden IŞİD saflarına katılmak için Kilis'ten Suriye'ye geçmeye çalışan 6 kadın, 4 erkek ve 8 çocuk olmak üzere 18 kişi yak
Edirne'deki Selimiye Camisi'nin benzeri olarak inşa edilen Akşemseddin Camisi, cuma namazıyla hizmete açıldı.
Pakistan'da kız çocuklarının eğitim hakkını savunan Malala Yusufzay'a suikast girişiminde bulundukları için hapise atıldıkları bildirilen 10 kişiden 8'inin serbest bırakıldığı ortay
Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin döneminde üst düzey görevlerde bulunan eski Dışişleri Bakanı Tarık Aziz 79 yaşında cezaevinde öldü.
Belçika'da Ermeni iddialarını soykırım olarak kabul etmediği için partisinden ihraç edilen Mahinur Özdemir itirazda bulundu.
Bu söz, Esed rejimine bağlı uçakların Halep kırsalında düzenlediği varil bombalı saldırıda ailesinden sekiz kişiyi kaybeden Suriyeli bir babaya ait. Acılı babanın tek isteği beş yaş
Şırnak’ta 7 PKK’lı güvenlik güçlerine teslim oldu. Son rakamlarla birlikte iki yılda teslim olanların sayısı 724 oldu.