Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş: Ülkeyi hükümetsiz bırakmayız, biz hazırız

Selahattin Demirtaş, "ortak paydamız var, her birimiz demokrasiden yanayız. Türkiye hükümetsiz kalmaz. İlla devleti yönetecek birileri çıkar. Çıkmazsa biz hazırız. HDP hazır" . Demirtaş'ın bir başka söylemi ise "koltuktan düştünüz diye sizi asacak halimiz yok. Panik yapmanıza gerek yok. Suçlarınız, günahlarınız neyse adil şekilde yargılanacaksınız" oldu



7 Haziran seçimlerinden %13.1'lik oy oranıyla barajı geçen HDP, Ä°stanbul'da Selahattin DemirtaÅŸ'ın katılımıyla kutlama yaptı.

Ä°stanbul'da Bakırköy Halk Meydanı'nda HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ'ın konuÅŸma yaptığı teÅŸekkür mitingine çok sayıda partili katıldı. DemirtaÅŸ'ın burada yaptığı konuÅŸmadan bazı satır baÅŸları:

"Bundan sonra bu zaferin sorumluluÄŸuyla yola devam edecek arkadaÅŸlarımı selamlıyorum. Kolay olmayacağını biliyorduk. Ama bu kadar seviyesizce, ahlaksızca saldırılarla karşılaÅŸacağımızı tahmin etmiyorduk. Seçim programımızı herkes anlatmaya çalıştık, halkımızdan destek istedik.

Özgür yarınlarımızı kuralım dedik. Tek suçumuz buydu iÅŸte. Gözaltılar, tehditler, bombalamalar. Bütün bunları nedeni buydu iÅŸte.

Yüzlerce arkadaşımızı bu yolda kaybettik. Bütün bunlara raÄŸmen inançla, kararlılıkla savaÅŸtınız, yılmadınız. Tarihi bir seçim oldu. Ya Türkiye tek adam diktasına teslim olacak ya da özgürlüklere doÄŸru yürüyecekti. Yenilenler yalancılar oldu. Yenilenler iftira atanlar oldu.

"TÜRKÄ°YE HÜKÜMETSÄ°Z KALMAZ"

Koalisyonlardan Türkiye'nin korkmaması lazım. Devlet de böyle yönetilebilir. Adaylarımıza bakın nasıl bir koalisyon olduÄŸumuzu görürsünüz. Rengarenk...

Ortak paydamız var, her birimiz demokrasiden yanayız. Türkiye hükümetsiz kalmaz. Ä°lla devleti yönetecek birileri çıkar. Çıkmazsa biz hazırız. HDP hazır.

Onların bazılarının paçaları tutuÅŸmuÅŸ. Bize oy veren insanlara hakaret ediyorlar. 13 yıldır milli iradeden dem vuruyorlar. 13 yıldır milletin iradesinden üstün yok diyorlar. Åžimdi yenilgiyi tattılar teröristleri, alçaklar diye yazıp çizmeye baÅŸladılar. Halk onların arkasında ise kıymetlidir, kırmızı kart gösteriyorsa linç etmeye hazırlar.

KOLTUKTAN DÜÅžTÜNÜZ DÄ°YE SÄ°ZÄ° ASACAK HALÄ°MÄ°Z YOK

Garibim aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiÅŸ. Ä°ktidarda deÄŸilsin, tepetaklak oldun, halk seni düÅŸürdü bu gerçekle yüzleÅŸ artık. Geçti artık o kibirli günleriniz. Alışın artık alışın bizimle aynı seviyede konuÅŸacaksınız. Rahat olun koltuktan düÅŸtünüz diye sizi asacak halimiz yok. Panik yapmanıza gerek yok.  Suçlarınız, günahlarınız neyse adil ÅŸekilde yargılanacaksınız diyoruz neden panik yapıyorsunuz. Bütün iktidarlar gelip geçicidir, bunların hepsi gelip bitiyor. Baki kalan insanlıktır.

ATATÜRK VE ÖCALAN BAYRAKLARI YANYANA

Kutlamalarda bazı bayraklar dikkat çekti. Kutlamalarda, Abdullah Öcalan ve Atatürk baskılı bayraklarla PKK bayrakları yanyanaydı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.