Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Ağustos ayında dolacak görev süresinin uzatılması tartışılıyor. Bölgedeki siyasi partiler farklı görüşler ortaya koyuyor.
Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Mart ayında ABD Büyükelçiliği'ne bombalı saldırı girişimi sebebiyle iki, IŞİD bağlantılı olduğu iddiasıyla 93 kişinin gözaltına alındığı
HSYK, İzmir'de yasadışı dinlemelerden tutuklanan iki Emniyet mensubunun tahliyesine karar veren hakim hakkında soruşturma izni verilmesini kararlaştırdı
Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis müzakerelerin hızlandırılmasını isteyen yeni KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile 2 Mayıs Cumartesi günü bir araya geliyor.
TÜBİTAK soruşturmasında ‘usulsüz işe alım yapmak’ ve ‘terör örgütü kurmak ve yönetmek’le suçlanan 28 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı, 16 kişi gözaltına alındı.
Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği'nde (ÇAGİAD), polis tarafından arama yapılmaya başlandı. Polis, binadaki bilgisayar ve bazı dokümanları incelenmeye aldı.
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, 'paralel yapı' soruşturmasındaki tahliye kriziyle ilgili konuştu: Kertenkelenin kuyruğunu kesmek yetmiyor; kesiyorsunuz bir daha uzuyor, kertenkelenin başını
Toplantıda beş maddelik bir plan üzerinde anlaşmaya varan taraflar, Esed rejimi alaşağı edilmeden siyasi hiç bir çözüme ulaşılamayacağı vurgusu yaptı.
Kulaklarımda bir soru cümlesi çınlamakta: ‘Bu yöneliş nereye?’
İbni Haldun meşhur eseri Mukaddime’de “ilim ve öğretim tabii bir haldir” der ve görüşünü şöyle temellendirir: İnsan, diğer varlıklardan düşünme yeteneğiyle ayrılır.
“İşte bu bizim de Musa’nın da gerçek tanrısıdır. Ne var ki Musa, gerçek tanrısını unuttu (da Sina dağına onu aramaya gitti)” dediler. (Taha / 88)
Nepal'i sarsan 7,8 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 4 bin 438'e yükseldi. BM, 8 milyon kişiyi etkileyen deprem nedeniyle 1,4 milyon kişinin acil yardıma ihtiyaç duyduğunu açıkladı.
Timeturk Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek Demokratikleşme sorunu ve Çözüm sürecini ayrı ayrı tanımlayarak bu iki konunun aslında iç içe geçmiş unsurlar olduğunu belirtti.
İsrail güçleri, Doğu Kudüs'te bazı caddeleri beton bloklarla ulaşıma kapattı
BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon tarafından oluşturulan komisyon, İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı Gazze saldırılarında sivillerin sığındığı BM kurumlarını hedef aldığını belgeledi