ABD'nin St.Louis kentine bağlı Ferguson kasabasında 18 yaşındaki siyahi gencin polis kurşunuyla öldürülmesi sonrasında başlayan isyanlar durulmuyor. Ve ABD ordusunun Irak ve Afganistan'da k
Hollanda Adalet Bakanlığı'nda kıdemli memur olarak çalışan Yasemina Haifi, Twitter hesabından IŞİD, İslam dinini karalamak için bir Siyonist oyunudur yazdığı için işten atıldı.
Sığınmacılara gösterilen tepkinin şiddete dönüştüğü Gaziantepte 400 Suriyeli ailenin tahliye edilmesinin ardından, Kiliste de evleri taşlanan 75 sığınmacı kamplara gönderildi.
Irak üzerinde büyük bir etkisi olan İran, Başbakan Nuri El Maliki'ye bundan böyle destek vermeyeceğini duyurdu. Bu İran'ın ABD ile aynı safta yer aldığı tek konu değil.
ABDnin Missouri eyaletinde 18 yaşındaki bir siyahî gencin polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından başlayan olaylar beşinci gününe girdi.
Kırgızistan ordusunda kötü muamele ve intihar vakaları yaygınlaşıyor. Yetkililer, askerler arasında gerilimin artması üzerine eski ve yeni dönemleri bir arada tutmama kararı aldı.
Filistinli siyaset uzmanları, kalıcı ateşkesin yakın olduğunu ifade etti.
Irakta süratli bir ilerleyiş sergileyen İslam Devleti militanlarına karşı geçtiğimiz haftalardaki başarısızlığın sorumluluğu ve son günlerde kaydedilen başarının arkasında kim ol
Pakistan'da hükümet karşıtları tarafından düzenlenen gösterilere geniş katılım bekleniyor.
Irak'ta başbakanlık görevini bırakmamakta ısrar eden Nuri Maliki baskılara daha fazla dayanamadı. Maliki, görevini, Cumhurbaşkanı tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Haydar İba
Uluslararası Kimyasal Silahlar gözlemcisi, Suriye'den toplanan ve sarin gazı üretiminde kullanılan kimyasalların imha edildiğini açıkladı.
Katolik dünyasının ruhanî lideri Papa Françesko, 5 günlük Güney Kore ziyaretine başladı.
Mısırda 14 Ağustos 2013teki Rabia Meydanı katliamının yıldönümünde polis meydanda eylem yapan protestoculara müdahale etti, 5 kişi öldü. Polisin darbe karşıtlarına müdahalesi dev
IŞİD, Irak'ta günlük 80 bin varillik üretim potansiyeline sahip petrol sahalarını elinde bulunduruyor.
Geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Alman mevkidaşına 1915 ile ilgili gönderdiği mektup, 2015 yaklaşırken iki ülkenin bu olaylardaki ortak tarihini yeniden gündeme getirdi.