Rusya’da muhalif gazeteci Anna Politkovskaya’nın öldürülmesiyle ilgili davada yargılanan 5 zanlı suçlu bulundu.
Kharkov-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait uçağı kaçırma girişiminde bulunduğu gerekçesiyle 11 yıl 3 aydan, 42 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Ukrayna uyruk
Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Balkanlar’da durumun kötüleştiğini belirterek, inananları dua etmeye çağırdı.
Güney Amerika ülkesi Kolombiya’da kilisedeki ayinden dönen bir otobüs alev aldı. 31’i çocuk 32 kişi yanarak öldü. Otobüs sürücüsü polis sorgusunda.
Sırbistan ve Bosna Hersek’te meydana gelen sellerde en az 44 kişi hayatını kaybetti. Bölgede son 120 yılın en büyük sel felaketinin yaşandığı belirtiliyor.
Gazze’deki Hamas Yönetimi Başbakanı İsmail Heniye, Hamas ve Fetih hareketleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle hayatını kaybeden Filistinlilere toplamda 60 milyon dolar tazminat ö
Soma’da meydana gelen faciada, şirket sahibi ve yetkilileri madendeki tek yaşam odasının kaldırıldığını açıkladı. Ancak aynı yetkililer en çok ölümün olduğu yer olarak da bu noktay
Uluslararası Af Örgütü Londra’da hak ihlalleri yaşanan ülkelerle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Örgüte göre Arap dünyasında devrimlerin yaşandığı ülkeler de dahil sistemat
Kilimli ilçesi Gelik beldesinde ruhsatsız bir kömür ocağında meydana gelen göçükte kalan işçinin cesedine ulaşıldı.
Soma’da göçük altında kalan işçilerin büyük kısmı ayda 1300 TL civarında para kazanıyordu. Çoğu dayanamayıp işi bıraksa da, geçim sıkıntısı yüzünden yeniden başlamak zorunda
Nijerya’da Boko Haram militanlarınca kaçırılan kızlardan bazılarının aileleri, örgüt tarafından yayımlanan video görüntülerinde çocuklarını tespit etti.
İspanya’da Leon kenti Temcilciler Heyeti Başkanı İsabel Carrasco kurşunlanarak öldürüldü. Olayla ilgili bir kadın ve kızı gözaltına alındı.
İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların, 15 günden bu yana açlık grevinde olan idari tutuklulara destek için bir günlük açlık grevine başladığı belirtildi.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Almanya Cumhurbaşkanı Gauck’un Türkiye ziyaretindeki sözlerini Viyana’da değerlendirdi, "Eğer kaygı duyacaksak Avrupa sokaklarına nüfuz etmiş olan ırkçı