ABD Başkanı Donald Trump'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda yaptığı konuşma bazı ülkelerin tepkisine yol açtı.
Suudi Arabistan'dan, 25 Eylül'de referanduma hazırlanan IKBY Başkanı Mesud Barzani'ye 'arabuluculuk tekliflerini değerlendirmesi' çağrısında bulundu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IKBY ile Irak arasında arabuluculuk yapabileceklerini ve Erbil'in haklarının korunması için de garantör olabileceklerini söyledi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus savunma sanayinin güçlendirilmesi için talimat verdi.
Türk Silahlı Kuvvetlerince Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesine düzenlenen hava harekatıyla, eylem hazırlığında olduğu tespit edilen üç terörist etkisiz hale getirildi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IKBY ile Irak arasında arabuluculuk yapabileceklerini ve hatta Erbil'in haklarının korunması için de garantör olabileceklerini açıkladı.
Güngören Çarşı'da toplanan Sayacılar, ayakkabı üreticilerinin düşük ücret ödediği iddiasıyla iş bıraktı.
Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Borno eyaletinde kolera salgınında ölenlerin sayısı 48'e yükseldi. Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü Koordinatörü Anna Cilliers, "Monguno, Dikwa ve Maidu
AK Parti Karabük İl Başkanı Timuçin Saylan, AK Parti Genel Merkezine istifasını sundu.
ABD Başkanı Trump, "BM'nin dünyadaki insanların tekrar güvenini kazanmasını istiyoruz. Bunun için BM bütün yönetim birimlerini hesap verebilir hale getirmeli, süreç yerine sonuçlara odak
İran destekli ve mezhepçi yaklaşımıyla bilinen Haşdi Şabi milisleri, referandumun yapılacağı Kerkük kentinde ağır silahlarla askeri güç sevkiyatı yaptı.
Son dönemde yaptığı kıtalararası balistik füze denemeleriyle büyük tepki çeken Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kurmaylarından yeni bir açıklama geldi.
Katar'ın, 24 adet Typhoon tipi savaş uçağı alımı konusunda İngiltere ile anlaşmaya vardığı bildirildi.
Türkiye, son dönemlerde bağımsızlık referandumuna karşı çıktığını ilan ettiği konuşma veya metinlerde, bir başlığa daha vurgu yapıyor. O da Türkiye'nin Irak Kürtleri'nin Merkezi